Πολιτικός, Πρόεδρος της ΝΔ, Πρωθυπουργός και πιο πρόσφατα TikToker. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαγράφει μια άκρως επιτυχημένη πορεία στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετρώντας ήδη 209.000 ακολούθους, με τις προβολές στα βίντεο του να έχουν φτάσει ακόμα και τα 3 εκατομμύρια ενώ τα likes συνολικά έχουν φτάσει τα 2,7 εκατ.

Από QnA, οδοιπορικά μέχρι και haul, ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τα trends του TikTok ενώ τηρεί κατά γράμμα τους κανόνες της βίβλου του social, με tags, emojis και ένα προφίλ πιο καθημερινό και «τσαλακωμένο».

Ποια είναι, όμως τα 10 πιο δημοφιλή βίντεο του Προέδρου της ΝΔ στην πλατφόρμα με βάση τις προβολές τους. Η λίστα θα ανανεώνεται ανάλογα με τις ανακατατάξεις που μπορεί να γίνουν στις θέσεις.

10. 7 ημέρες για τις εκλογές

Στο βίντεο παρουσιάζονται ορισμένα backstage από τις προεκλογικές περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη 7 ημέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Μάλιστα, σε ένα πλάνο τσιμπάει το μάγουλο του γιου του Κωνσταντίνου.

@kyriakosmitsotakis_ 7 ημέρες για τις εκλογές #BTS #KyriakosMitsotakis #TikTokDocumentary ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

9. Ξέρετε το πρόγραμμα «Σπίτι μου»

Σε αυτό το TikTok ο κ. Μητσοτάκης απευθύνεται στους νέους, που αντιμετωπίζουν στεγαστικό πρόβλημα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για χαμηλότοκα δάνεια «Σπίτι μου».

@kyriakosmitsotakis_ Ξέρετε για το Πρόγραμμα «Σπίτι μου»; #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

8. «Γιατί θα ιδιωτικοποιήσει το νερό»

Απαντώντας σε ερώτηση πολίτη, ο Πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθαρίζει πως το νερό δεν ιδιωτικοποιείται.

@kyriakosmitsotakis_ «Γιατί θα ιδιωτικοποιήσει το νερό;» #KyriakosMitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

7. Σήμερα στη Λάρισα

Το εν λόγω TikTok αφορά την περιοδεία του στη Λάρισα, όπου φοράει ζώνη και αναγνωρίζει το λάθος του που σχολιάστηκε σε προηγούμενο βίντεο. «Λοιπόν, επειδή την προηγούμενη φορά φάγαμε λίγο κράξιμο, θυμίζω ότι ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει ότι φοράμε πάντα ζώνη και πίσω», τονίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ.

@kyriakosmitsotakis_ Σήμερα στην Λάρισα #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

6. Λαγάνα με ντολμαδάκια

Με αρκετή δόση χιούμορ και καθ’ οδόν προς τα Γρεβενά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχει λαγάνα με ντολμαδάκια, λέγοντας ότι «θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα».

@kyriakosmitsotakis_ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

5. Ο Μητσοτάκης και οι μαθητές Ελευσίνας

Σε αυτό το βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συγχαίρει τους μαθητές από το 1ο Γενικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΓΕΛ) Ελευσίνας, για τη δημιουργία μιας μαθητικής εικονικής start up επιχείρησης.

@kyriakosmitsotakis_ Υποδέχτηκα σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τα καταπληκτικά στελέχη της απίθανης μαθητικής εικονικής επιχείρησης Pandemic Museum από το 1ο ΓΕΛ Ελευσίνας! Συγχαρητήρια! #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

4. Χρόνια πολλά

Ο κ. Μητσοτάκης σε χαλαρή διάθεση μαζί με τη σύζυγό του στέλνει τις ευχές του στους πολίτες από την Τήνο με φόντο τον οβελία στη σούβλα.

@kyriakosmitsotakis_ Χρόνια πολλά! #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

3. 3 και σήμερα

Ακόμα ένα TikTok από τα παρασκήνια της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη , με αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν πίσω από τις κάμερες, τρεις μέρες πριν τις εκλογές 2023 της 21ης Μαΐου. Στο πρώτο πλάνο, διακρίνεται ο Πρόεδρος της ΝΔ στο αυτοκίνητο κρατώντας ένα πιάτο με ντολμαδάκια, «ξαφνικά έρχεται μία κυρία και τι μου προσφέρει», λέει ο ίδιο δείχνοντας το πιάτο, με την κόρη του Δάφνη να απαντά: «μπαμπά όχι, cringe».

@kyriakosmitsotakis_ 3 και σήμερα #kyriakosmitsotakis #BTS #ekloges2023 ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

2. Αύξηση κατώτατου μισθού

Με αυτό το TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξηγεί την αύξηση στον κατώτατο μισθό η οποία τέθηκε σε ισχύ από τον Απρίλιο του 2023, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι πρωταπριλιάτικο» αστείο.

@kyriakosmitsotakis_ Από σήμερα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός σε 780 Ευρώ #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Αξιοσημείωτη αναφορά – 13 ημέρες για τις εκλογες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να μιλά για το νέο οδικό έργο για τη σύνδεση της Δράμας με την Καβάλα, βλέπει βίντεο για τα γενέθλια της κόρης του Σοφίας λέγοντας ότι τελικά όλοι οι γονείς είναι το ίδιο χαζογονείς, ρωτά έναν παπά αν γνωρίζει το TikTok και μένει έκπληκτος για τον γλάρο που πέταξε δίπλα του. Προς το τέλος, η σύζυγός του Μαρέβα,αντιδρά με τα λουλούδια που της προσέφερε.

@kyriakosmitsotakis_ 13 ημέρες για τις εκλογες S2E2 #BTS #KyriakosMitsotakis #ekloges2023 ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

1. Γιατί άνοιξε TikTok

Σε αυτό το βίντεο στο TikΤok, το οποίο έχει και τις περισσότερες προβολές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να απαντήσει στην ερώτηση ενός νεαρού για τους λόγους που έκανε λογαριασμό στην πλατφόρμα.

@kyriakosmitsotakis_ «Γιατί άνοιξε TikTok❓» #kyriakosmitsotakis ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis