Ο Καβαλιέρε δεν είναι πια εδώ. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μία από τις προσωπικότητες της Ιταλίας που δίχασε με τα πολιτικά, οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα, πέθανε σε ηλικία 86 ετών στο Μιλάνο, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας. Εξελέγη τρεις φορές πρωθυπουργός και υπηρέτησε συνολικά εννιά χρόνια, περισσότερο από οποιονδήποτε μετά τον δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.
Τα λόγια του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι συνοψίζουν όσα ήταν ο Μπερλουσκόνι για τη συγκεκριμένη χώρα. «Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγραψε Ιστορία σε αυτή τη χώρα. Τόσοι πολλοί τον αγάπησαν, τόσοι πολλοί τον μίσησαν. Όλοι όμως πρέπει να αναγνωρίσουν την άνευ προηγουμένου επίδρασή του στην πολιτική, οικονομική, αθλητική και τηλεοπτική ζωή της χώρας».
Ο μεγιστάνας, επιχειρηματίας και πολιτικός είχε συχνά πυκνά μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη. Το 2013 καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης λόγω φορολογικής απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων (τα τρία είχαν σβηστεί) και το κοινοβούλιο της Ρώμης τον είχε καθαιρέσει από το αξίωμα του γερουσιαστή.
Ο Καβαλιέρε, λόγω της ηλικίας του, μπόρεσε να ολοκληρώσει την ποινή του με κοινωφελή εργασία από το 2014 έως το 2015 σε υπηρεσίες του δήμου Μιλάνου. Επίσης μέχρι το 2018 του είχε απαγορευτεί κάθε σχέση με το όποιο πολιτικό αξίωμα. Στην Ιταλία, τα τρία χρόνια συγχωρούνται αυτόματα -είχε καταδικαστεί σε ακαθάριστη φυλάκιση άνω των δύο ετών, και ο νόμος Severino κατά της διαφθοράς, που του απαγόρευε την εξάχρονη φυλάκιση, τον απέβαλε από τη Γερουσία.
Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συνδέθηκαν με το όνομά του ήταν τα πάρτι bunga bunga, τα ακόλαστα σουαρέ που διοργάνωνε στην ιδιωτική του βίλα, όπου νεαρές γυναίκες χόρευαν πρόστυχα και έκαναν στριπτίζ. Όταν όμως οι φήμες ήθελαν σε αυτά τα πάρτι και ανήλικα κορίτσια το σκάνδαλο πήρε άλλες διαστάσεις.
Η αποκάλυψη των bunga bunga
Τα bunga bunga έγιναν γνωστά τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο Μπερλουσκόνι τηλεφώνησε προσωπικά σε ένα αστυνομικό τμήμα ζητώντας την απελευθέρωση ενός 17χρονου κοριτσιού, της Karima el-Mahroug, η οποία είχε κατηγορηθεί για κλοπή ενός βραχιολιού αξίας 3.000 ευρώ. Τότε ο ιταλός πολιτικός είχε πει ψευδώς ότι το κορίτσι ήταν ανιψιά του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Στην πραγματικότητα η έφηβη ήταν μια Μαροκινή χορεύτρια νυχτερινών κέντρων και πόρνη που αυτοαποκαλούνταν «Ruby the Heart Stealer».
Ο Μπερλουσκόνι, όπως ισχυρίστηκαν αργότερα οι εισαγγελείς στο γνωστό και ως Rubygate, φοβόταν ότι η αστυνομία που την ανέκρινε θα ανακάλυπτε ότι η ανήλικη Ruby συμμετείχε στα bunga bunga που γίνονταν στη Villa San Martino, στο Arcore, μια μικρή πόλη έξω από το Μιλάνο.
Μετά το τηλεφώνημα του Καβαλιέρε οι αστυνομικοί την άφησαν ελεύθερη. Αλλά όταν οι εισαγγελείς έμαθαν για την παρέμβαση του πρωθυπουργού στη σύλληψή της, ξεκίνησαν μια έρευνα που θα κατέληγε σε μια από τις πιο εντυπωσιακές δίκες της χώρας.
Η Ruby ήταν εκείνη που εισήγαγε πρώτη τον όρο bunga bunga, ο οποίος, όπως είπε, ήταν ένας διαγωνισμός αισθησιακού χορού στον οποίο η νικήτρια ή οι νικήτριες κοιμόντουσαν με τον Μπερλουσκόνι. Μιλώντας στον εισαγγελέα Antonio Sangermano αμέσως μετά το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα, η Ruby ισχυρίστηκε ότι ο Μπερλουσκόνι είχε στείλει μια λιμουζίνα στο σπίτι της για να τη μεταφέρει στη βίλα για πρώτη φορά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2010. «Εκείνο το βράδυ ο Μπερλουσκόνι μου εξήγησε ότι το bunga bunga είναι ένα είδος χαρεμιού που αντέγραψε από τον φίλο του Καντάφι (τον πρώην δικτάτορα της Λιβύης), όπου τα κορίτσια βγάζουν τα ρούχα τους και πρέπει να παρέχουν σωματικές απολαύσεις» είχε πει στον εισαγγελέα.
Αν και ο Μπερλουσκόνι δεν αρνήθηκε ποτέ ότι προσκαλούσε γυναίκες στα πολυτελή πάρτι του, ισχυριζόταν πάντα ότι επρόκειτο για ευχάριστα δείπνα με φαγητό, γέλιο και αστεία. Κάποιες φορές μάλιστα, όπως ισχυριζόταν, έδινε «φιλοδωρήματα» στα κορίτσια απλά γιατί ήταν «γενναιόδωρος» και ήθελε να τις βοηθήσει!
Όμως όταν όλο και περισσότερες γυναίκες εμφανίζονταν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το τι συνέβαινε στα ιδιωτικά πάρτι, η υπόθεση συγκλόνισε και σόκαρε τους Ιταλούς.
Το τελετουργικό
Τα έγγραφα της εισαγγελίας απαριθμούσαν τα ονόματα 33 νεαρών γυναικών, κυρίως επίδοξων σταρ που ήλπιζαν να μπουν στο χώρο του θεάματος σε ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια του Μπερλουσκόνι, οι οποίες δήλωσαν ότι πληρώνονταν για να κάνουν σεξ μαζί του στα πάρτι. Περιέγραψαν πώς τα πάρτι ακολουθούσαν πάντα το ίδιο σενάριο και τελείωναν με τον πρωθυπουργό να επιλέγει μία από τις κοπέλες για να περάσει τη νύχτα μαζί της.
Όλα ξεκινούσαν με ένα γεύμα που συχνά αποτελούνταν από φαγητά στο κόκκινο, το λευκό και το πράσινο της τρίχρωμης σημαίας της Ιταλίας. Ακολούθησε το bunga bunga, σε ένα δωμάτιο που έμοιαζε με ντίσκο, όπου οι γυναίκες μεταμφιέζονταν, έκαναν στριπτίζ και επιδίδονταν σε ερωτικούς χορούς, αγγίζοντας η μία την άλλη ή δέχονταν αγγίγματα από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Στο τέλος της βραδιάς ο 74χρονος Μπερλουσκόνι επέλεγε μία ή περισσότερες γυναίκες με τις οποίες περνούσε τη νύχτα μαζί τους με αντάλλαγμα χρήματα, ακριβά δώρα ή διαμερίσματα χωρίς ενοίκιο.
Ο μυστηριώδης θάνατος του πρώην μοντέλου
H δίκη για τα bunga bunga στιγματίστηκε και από έναν μυστηριώδη θάνατο: αυτόν του πρώην μοντέλου Ιμάν Φαντίλ, που ήταν μάρτυρας στη δίκη. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η νεαρή καλλονή φαίνεται ότι «δηλητηριάστηκε με ραδιενεργές ουσίες που δεν είναι δυνατό να βρεθούν συνήθως στο εμπόριο». Η 33χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο στις 29 Ιανουαρίου 2019 στην περιοχή του Μιλάνου και πέθανε την 1η Μαρτίου, δήλωσε ο εισαγγελέας του Μιλάνου Φρανσέσκο Γκρέκο.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Πάολο Σεβεζι το άτυχο μοντέλο φέρεται να του είπε «ότι φοβόταν ότι θα δηλητηριαστεί», όπως δήλωσε στο πρακτορείο AGI.
Η αθώωση
Ο Μπερλουσκόνι καταδικάστηκε αρχικά για σεξ επί πληρωμή με την ανήλικη Ruby, αλλά κέρδισε την έφεση. Τον Φεβρουάριο του 2023 το δικαστήριο του Μιλάνου αθώωσε τον Καβαλιέρε στην υπόθεση των bunga bunga και την φερόμενη προσπάθεια του, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, να χρηματίσει νέες γυναίκες, με στόχο να καταθέσουν ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς πληρωμή και σεξουαλικές συνευρέσεις.
Η εισαγγελία του Μιλάνου είχε ζητήσει την καταδίκη του σε έξι χρόνια κάθειρξη και την καταβολή σχεδόν 11 εκατομμυρίων ευρώ. Μαζί με τον Καβαλιέρε είχε αθωωθεί η Karima el-Mahroug (Ruby) και άλλες 20 γυναίκες. «Η Ruby δεν υπήρξε ποτέ, το όνομα μου είναι Καρίμα και σήμερα τελείωσε ένας εφιάλτης» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.