Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Με βροχές ξεκινά η σημερινή Κυριακή, 11-06-2023, κυρίως στην κεντρική και τη δυτική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, στην Εύβοια, και τοπικά στην ανατολική Στέρεα.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες.

Στα βόρεια και ανατολικά πιθανόν να είναι ισχυρές και να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα δε θα αφορούν μόνο ορεινές περιοχές, αλλά δε θα επηρεαστούν όλα τα γεωγραφικά τμήματα με τον ίδιο τρόπο. Έτσι, στα πεδινά και παραθαλάσσια οι βροχές θα είναι τοπικές και οι καταιγίδες σποραδικές.

Πως εξελίσσεται ο καιρός από το βράδυ και μετά

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται το βράδυ, με βροχές όμως να επιμένουν στην Εύβοια και τη κεντρική Στερεά, ενώ στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι καλύτερος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με περισσότερο ήλιο στα νότια.

Που θα κυμανθεί το θερμόμετρο

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει το μεσημέρι τους 28-29 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, στους 30 βαθμούς Κελσίου στο νότιο Αιγαίο και έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο ήπιοι 3-4 μποφόρ στα νότια τοπικά και 5 μποφόρ.

Η πρόβλεψη για την Αττική

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια το πρωί, σταδιακά όμως μέχρι το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού, με βελτίωση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-29 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ βόρειοι, θα στραφούν σε νότιους.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές από το πρωί. Το μεσημέρι θα δυναμώσουν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, με βελτίωση μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19-27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.
Ο καιρός τις επόμενες ημέρες.

Πως εξελίσσεται ο καιρός στις αρχές της εβδομάδας

Τη Δευτέρα, στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές από το πρωί και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού αναμένεται το βράδυ. Η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει το μεσημέρι τους 28-29 βαθμούς Κελσίου, χαμηλότερες τιμές από τις κανονικές για την εποχή. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στα πελάγη 3-5 μποφόρ.

Την Τρίτη, αναμένεται ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά όλης της χώρας μέχρι και στα ορεινά της Κρήτης. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, θα κυμανθεί κοντά στους 28-29 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, με βορειοδυτικό άνεμο να πνέει στη χώρα με ένταση 3-5 μποφόρ.