Οι κάτοικοι του χωριού Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου Καβάλας είναι βαθιά προβληματισμένοι αλλά και συντετριμμένοι από τον βίαιο θάνατο της συγχωριανής τους, η οποία βρέθηκε νεκρή από τον ανηψιό της και φέροντας πολλαπλά τραύματα, το απόγευμα της Παρασκευής 2 Ιουνίου.

Τη δολοφονημένη γυναίκα, 68 χρονών, βρήκε ο ανηψιός της αφού είχε περάσει η ώρα που συνήθιζε να επιστρέφει στο σπίτι από το ποιμνιοστάσιό της και η οικογένειά της ανησύχησε.

Από τα αρχικά ευρήματα της αστυνομίας δεν προέκυψε εγκληματική ενέργεια, ωστόσο η ιατροδικαστική εξέταση αποκάλυψε βαριές εσωτερικές κακώσεις, κάτι που υποδεικνύει εγκληματική ενέργεια. Η εκτίμηση αυτή έχει αναστατώσει την τοπική κοινωνία και πολύ περισσότερο οι πληροφορίες ότι η αστυνομία αναζητά τον δράστη ανάμεσα στα πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός της.

Η 68χρονη ζούσε στο Ποδοχώρι με τον σύζυγό της. Οι συγχωριανοί της την περιγράφουν ως πολύ ήσυχη γυναίκα. Ήταν αγαπητή στον κόσμο και οι συγχωριανοι της την περιγράφουν ως «μια γυναίκα ταλαιπωρημένη, μια γυναίκα μάλαμα».