Διασωληνωμένη παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη η ερπετολόγος που δαγκώθηκε από οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης. Η κατάστασή είναι δύσκολη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής (26/5) όταν η ερπετολόγος μετέβη σε σχολείο της πόλης για να πιάσει την οχιά, που εντοπίστηκε στον χώρο. Ωστόσο, η οχιά πρόλαβε και δάγκωσε τη γυναίκα πάνω στην προσπάθειά της να την πιάσει και να την ακινητοποιήσει, με αποτέλεσμα εκείνη να πάθει αναφυλακτικό σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που ήταν κοντά στο συμβάν, η ερπετολόγος φέρεται ότι δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και πήγε να πιάσει το φίδι φορώντας μόνο ένα γάντι.

«Ήταν η κακιά στιγμή, τα γάντια είναι διπλά, χωρίς εκπαίδευση δεν βοηθάνε, αλλά με την εκπαίδευση είναι αρκετά ασφαλές μέσο. Υπάρχει και η λαβίδα, που είναι ασφαλής για τον άνθρωπο. Όσο εξοπλισμό και να έχεις πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση» είπε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Γερονιμάκης, μέλος της Ομάδας Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων.