Υπηρεσιακή Κυβέρνηση: Ο ρόλος και τα βήματα της στο δρόμο προς τις κάλπες

Ποιος ο ρόλος της μεταβατικής υπηρεσιακής κυβέρνησης που ορκίζεται την προσεχή Δευτέρα - Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο

Το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει χαράξει η υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Γιάννη Σαρμά, τα επόμενα βήματά της και οι στόχοι της μέχρι τις κάλπες της 25ης Ιουνίου 2023, είναι το αντικείμενο του σημερινού υπηρεσιακού Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει.

Οι υπηρεσιακοί υπουργοί της παρούσας κυβέρνησης δεν θα έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες και δεν θα χαράξουν πολιτική -τα καθήκοντά τους θα διαρκέσουν έναν μήνα.

Επί της ουσίας, αυτό που θα κάνει το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο θα είναι να οδηγήσει την χώρα στις δεύτερες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς σήμερα το πρωί παρέστη στην Ακρόπολη κατά την έπαρση της σημαίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο.

Χθες, μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και πριν τις διαδικασίες παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία, σημείωσε ότι η Ανεξαρτησία θα πρέπει να χαρακτηρίζει την κυβερνητική γραμμή, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Επεσήμανε ότι η μεταβατική κυβέρνηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη πολιτικά και κομματικά. «Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι, αντικειμενικοί και κυρίως να σταθμίζουμε τις πράξεις μας», σημείωσε.

Η νέα Βουλή θα ορκιστεί την Κυριακή, ενώ την Δευτέρα οι βουλευτές θα εκλέξουν το προεδρείο της Βουλής και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα θυροκολληθεί το νέο Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής και προκήρυξης των εθνικών εκλογών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.