Το παρασκήνιο του Συμβουλίου των Αρχηγών υπήρξε πλούσιο και είχε τας πάντα. Από τις «επίσημες» τοποθετήσεις για τη σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης μέχρι και τα πηγαδάκια για ένα πιθανό debate μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο «Βηματοδότης» αν γράφονταν, λοιπόν στα επίσημα πρακτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα αρχηγών του Προεδρικού Μεγάρου και εκείνα που δεν κατέγραψαν οι κάμερες της δημόσιας τηλεόρασης, τότε σίγουρα θα νόμιζε κανείς ότι υπήρξε ένα πηγαδάκι ανάμεσα σε πολιτικούς και όχι σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να συμφωνήσουν σε ένα και μοναδικό πράγμα: Κυβέρνηση αφού δεν μπορεί να σχηματισθεί, ας σχηματισθεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά;

Επειδή σε εκείνη την αίθουσα με τον πλούσιο φωτισμό στο ισόγειο του Προεδρικού Μεγάρου, λίγο προτού αρχίσει η Σύνοδος των Πολιτικών αρχηγών και εν αναμονή της έλευσης της Προέδρου της Δημοκρατίας ειπώθηκαν πράγματα που πρώτη φορά ακούστηκαν στο Προεδρικό.

Για παράδειγμα ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι η αγωνία ορισμένων πολιτικών αρχηγών δεν ήταν εάν θα σχηματισθεί κυβέρνηση, ή εάν θα υπάρξει κυβέρνηση ηττημένων ή έστω κυβέρνηση ανοχής, αλλά εάν θα εισέλθουν στη Βουλή… λιβάνια, θυμιατά και εικόνες της Παναγίας.

Όλα αυτά με το ερώτημα εάν θα καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή το κόμμα «Νίκη». «Ε, αφού δεν τα κατάφερες εσύ με την Παναγία Γκέισα και την Παναγία Ινδιάνα», πείραξε τον κ. Βελόπουλο ο Δημήτρης Κουτσούμπας .