Η ατζέντα της ημέρας: Η ορκωμοσία Σαρμά – Η «γκρίνια» στον ΣΥΡΙΖΑ – Ο αντίπαλος του Τραμπ

1

Ορκίζεται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός

  • Τα νέα καθήκοντα: Στις 16:00 θα ορκιστεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς.
  • Ποιος είναι ο Ιωάννης Σαρμάς; Ο Ιωάννης Σαρμάς γεννήθηκε στην Κω το 1957 και σπούδασε νομικά στην Αθήνα (1975-1979) και στο Παρίσι (1980-1984). Στις 4 Νοεμβρίου 2019 ορίστηκε Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου με τετραετή μη ανανεώσιμη θητεία όπως ορίζεται στο Σύνταγμα. Μπορείτε να διαβάσετε όλη την διαδρομή του ΕΔΩ.
  • Οι νέοι Υπουργοί: Yπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να οριστεί ο πρέσβης ε.τ B.Κασκαρέλης, για το υπουργείο Άμυνας ακούγονται τα ονόματα του πρέσβη ε.α, Π. Αποστολίδη και του πρέσβη ε.τ, Δ. Παρασκευόπουλου. Στο υπουργείο Υγείας πιθανότατα θα τοποθετηθεί η Α.Κοττανίδου. Στο Παιδείας ακούστηκε το όνομα της Μαρίας (Μάρας) Νικολαΐδου Καθηγήτριας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Υπηρεσιακός υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ο νυν υφυπουργός Ε.Τουρνάς.
2

Τάσεις εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την βαριά ήττα

  • Εσωτερικοί τριγμοί: Ο επικεφαλής της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να συνταχθούν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα, νέα στελέχη που διακρίθηκαν στις κάλπες, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος, προκαλώντας αντιδράσεις άλλων στελεχών πρώτης γραμμής.
  • Οι απαντήσεις: Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε την αντίδραση της πρώην περιφερειάρχη Ρένας Δούρου, η οποία σχολίασε ότι οι δηλώσεις Παπαδημούλη είναι αηδιαστικές ενώ ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου.
  • Αναζητείται στρατηγική: Με το βλέμμα πλέον στις δεύτερες κάλπες , θα πραγματοποιηθεί σήμερα η συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, προκειμένου να αναλυθεί περαιτέρω το εκλογικό αποτέλεσμα και να επιχειρηθεί η χάραξη πορείας. Τις εργασίες της Επιτροπής θα ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας με ομιλία του στις 17.00.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Έφυγε από τη ζωή η Τίνα Τέρνερ

  • Η ανακοίνωση του θανάτου: Η αποκαλούμενη «γιαγιά της ροκ» άφησε την τελευταία της πνοή στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο σπίτι της, στην πόλη Κούσναχτ, κοντά στη Ζυρίχη, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της.
  • Οι μεγάλες επιτυχίες: Στην πολυετή καριέρα της ηχογράφησε σπουδαίες επιτυχίες, όπως τα τραγούδια «What’s Love Got to Do with It» και «(Simply) The Best», τα άλμπουμ της πούλησαν περισσότερα από 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ βραβεύτηκε με 12 Grammy. Απέκτησε το προσωπικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ και το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στο Rock & Roll Hall of Fame.
  • Οι δυσκολίες της ζωής της: Παρά τη λάμψη και τις επιτυχίες της, η Τέρνερ συνάντησε πολλές δυσκολίες στη ζωή της. Το 1986, στην αυτοβιογραφία της αποκάλυψε τη βία που υπέστη κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον ‘Αικ Τέρνερ. Το 2017 η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού και το 2018 ο πρωτότοκος γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του, σε ηλικία 59 ετών.
4

Στην «κούρσα» των προεδρικών εκλογών ο Ρον Ντε Σάντις

  • Με κάθε επισημότητα: Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις επισημοποίησε την υποψηφιότητα του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024.
  • Απειλείται ο Τραμπ; Ο 44χρονος θεωρείται ο κύριος αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ για την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων.
  • Ξεκινά την εκστρατεία: O ΝτεΣάντις αναμένεται να συγκαλέσει σήμερα μια συνάντηση των κορυφαίων χορηγών του σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι, όπου θα ξεκινήσουν αμέσως την εκστρατεία για συγκέντρωση περαιτέρω κεφαλαίων για την εκλογική του προσπάθεια.
5

Κυπελλούχος η ΑΕΚ

  • Έκανε το νταμπλ: Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επιβλήθηκε με 2-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, φτάνοντας στο νταμπλ έπειτα και από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
  • Στο Conference League ο ΠΑΟΚ: Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέτυχε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, έχασε πολλές ευκαιρίες, μεταξύ αυτών και δοκάρι με τον Ζόαν Σάστρε, ωστόσο δεν απέφυγε την ήττα που συνεπάγεται τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Conference League.
  • Έσπασε το σερί: Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή έφερε όλους τους ανθρώπους της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου στην ιστορία της, βάζοντας παράλληλα στοπ και στο σερί των τριών διαδοχικών επιτυχιών που είχε ο ΠΑΟΚ απέναντί της.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.