Εκλογές 2023: Στις 21:00 το 80 % του εκλογικού αποτελέσματος – Στις 19:00 το exit poll

Πριν τα μεσάνυχτα οι σταυροδοσίες των βουλευτών

Η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες, σύμφωνα με τα όσα είπε το πρωί ο  Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Ο γγ του ΥΠΕΣ  είπε πως παρά τα μικροπροβλήματα με την μη προσέλευση μελών της εφορευτικής επιτροπής ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, η δικαδικασία από το πρωί εξελίσσεται απρόσκοπτα.

Αργότερα, στις δύο μετά το μεσημέρι, ο γενικός γραμματέας έκανε την πρώτη επίσημη ενημέρωση του υπουργείου εσωτερικών σύμφωνα με την οποία μέχρι εκείνη την ώρα στις εκλογές   είχαν ψηφίσει το 31,52% των εγγεγραμμένων σε 16.520 εκλογικά τμήματα, επί συνόλου 21.467 τμημάτων.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε μία και καλή τη δεύτερη ανακοίνωση, όπου σε αυτή συμμετέχουν περίπου το 80% των εκλογικών τμημάτων» ανέφερε ο κ. Σταυριανουδάκης, συμπληρώνοντας πως όλα τα tablet λειτουργούν κανονικά και «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη μεταφορά των αποτελεσμάτων όταν κλείσουν οι κάλπες».

Στις 9 το βράδυ το 80% του εκλογικού αποτελέσματος

Ο κ. Σταυριανουδάκης αναφερόμενος στη διαδικασία της καταμέτρησης των ψήφων και της σταυροδοσίας είπε πως περίπου στις 9 το βράδυ θα έχουμε το 80% του εκλογικού αποτελέσματος ως προς τα ψηφοδέλτια ενώ πριν τις 12 τα μεσάνυχτα  θα γνωρίζουμε και τις σταυροδοσίες των βουλευτών.

Ο Στράτος Φαναράς και τα exit poll της Metron Analysis στο MEGA

Στις 19:00, o πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, παρουσιάζει το exit poll, μέσα από τα πρωτοποριακά γραφικά και τις τρισδιάστατες αναλύσεις του MEGA.

Μέχρι αργά το βράδυ οι δημοσιογράφοι του MEGA μεταδίδουν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης, ακολουθούν τους πολιτικούς αρχηγούς στα «στρατηγεία» τους και αναλύουν τα μετεκλογικά σενάρια. Στο στούντιο, για τα πρώτα σχόλια μετά τη λαϊκή ετυμηγορία θα βρίσκονται κορυφαία στελέχη των κομμάτων και ειδικοί αναλυτές.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.