Θέση αναφορικά με τα σενάρια που προέκυψαν περί «κρυφής ατζέντας» στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου για αυξήσεις εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο 20%, παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συνέντευξή του στο in.gr, ξεκαθάρισε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κατρούγκαλος, χθες Τετάρτη ήταν καλεσμένος σε εκπομπή μαζί με τον Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την διάρκεια της οποίας ο τελευταίος ρώτησε τον πρώτο εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον νόμο Κατρούγκαλου, με τον πρώτο να απαντάει «ναι», εξηγώντας ότι: «Είναι απόλυτα λογικό να συνδέεται με το εισόδημα η ασφαλιστική υποχρέωση και όχι με ένα αυθαίρετο ποσό της επιλογής».

Μετά τις αντιδράσεις αλλά και τις δηλώσεις Τσίπρα, ο Γιώργος Κατρούγκαλος ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Τσακαλώτος

«Κανένας νέος φόρος και καμία νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους» τόνισε από την πλευρά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ανάρτησή του στο Facebook, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσακαλώτος, «η οικονομική και ασφαλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ξεκάθαρα διατυπωμένη στο ‘Συμβόλαιο Αλλαγής’ και στοχεύει στην σταθερή ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική συνοχή». Και συμπληρώνει: «Κανένας νέος φόρος και καμία νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους».