Πριν από 25 χρόνια ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε, ως φοιτητής, τον Κένταυρο, ένα από τα μεγαλύτερα ορεινά χωριά του νομού Ξάνθης. Συμμετείχε τότε, σε ένα πρόγραμμα της νομαρχίας για την καταγραφή των αγροτικών μηχανημάτων. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, επέλεξε να κλείσει την περιοδεία του στη Θράκη με επίσκεψη στον Κένταυρο.
«Ξεκίνησα εδώ στην Ξάνθη, στο πανεπιστήμιο, και χαίρομαι πάρα πολύ που μετά από τόσα χρόνια επιστρέφω ως πρόεδρος της παράταξης», ανέφερε συγκινημένος στους συγκεντρωμένους κατοίκους του χωριού» και υπογράμμισε.
«Η δημοκρατική παράταξη είναι αυτή, που ήρε τις διακρίσεις. Είναι η παράταξη που αγωνίστηκε για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για το κράτος δικαίου για όλους τους Έλληνες, χωρίς καμία διάκριση. Δεν υπάρχουν για εμάς διακρίσεις λόγω θρησκεύματος. Όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι σε όλα τα χωριά και σε όλες τις πόλεις. Θέλω να θυμηθείτε ότι αυτό το κόμμα επί Ανδρέα Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες. Με τον Κώστα Σημίτη άνοιξε τα πανεπιστήμια για όλους. Έχουμε χρέος να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να είναι καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσης σας τα επόμενα χρόνια» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Κατά την περιοδεία του στο νομό δεν πέρασε απαρατήρητη μια φιγούρα «με ξεχωριστούς συμβολισμούς». Πρόκειται για την Ντελή Ιμπραήμ Μπερρήν (φωτογραφία αριστερά) που γεννήθηκε στον Κένταυρο και μεγάλωσε στη Ξάνθη.
Μια νέα γυναίκα που, όπως λέγεται, έχει μια αξιοπρόσεχτη διαδρομή. Κόντρα στα στερεότυπα, πολιτικοποιημένη από τα μαθητικά της χρόνια, σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
«Αποδέχθηκα την τιμητική πρόταση να μπω στο ψηφοδέλτιο του ΠαΣοΚ για να συμμετέχω στην πολιτική αλλαγή που προσδοκά η κοινωνίας μας» αναφέρει και μιλά για τους δύο βασικούς της στόχους. «Να σταματήσει ο νομός Ξάνθης να είναι από τους πλέον υποβαθμισμένους της χώρας και να συμβάλλω ώστε να μην υπάρχουν οι αιτίες που δημιουργούν τις κοινωνικές ανισότητες.»