Η ατζέντα της ημέρας: Οι κεντρικές ομιλίες – Το μενού των Καννών – Η αποκαθήλωση της «βασίλισσας»

1

Προς αυλαία η προεκλογική εκστρατεία

2

Σκηνές χάους στην Ιταλία από την κακοκαιρία

  • Ο προσωρινός απολογισμός: Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ιταλία και κυρίως την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από δεκατρείς χιλιάδες να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.
  • Πρωτοφανής βροχόπτωση: Σύμφωνα με τους ειδικούς η βροχόπτωση ήταν τόσο έντονη που μέσα σε 36 ώρες έπεσαν τόσα κυβικά νερού όσο σε μισό χρόνο. Ενδεικτικό είναι ότι σε κάποιες περιοχές έπεσαν έως και 500 χιλιοστά βροχής κατά το ίδιο διάστημα.
  • Ανακοίνωσε βοήθεια η Μελόνι: Tα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, ενώ η κυβέρνηση Μελόνι, η οποία διέθεσε ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να εγκρίνει νέα οικονομική βοήθεια μετά την επιστροφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού από τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Παραλίγο τροχαίο για Χάρι και Μέγκαν

  • Πώς συνέβη το περιστατικό; Το συμβάν σημειώθηκε αφού το ζεύγος αποχώρησε από μια τελετή απονομής βραβείων του Ιδρύματος Γυναικών, όπου τιμήθηκε η Μέγκαν για το έργο της, το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Χάρι επί δύο ώρες τους κυνηγούσαν παπαράτσι. Ακόμη όπως είπε η καταδίωξη αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία επειδή οι παπαράτσι κινούνταν στο πεζοδρόμιο, περνούσαν με κόκκινο και τραβούσαν φωτογραφίες ενώ οδηγούσαν.
  • Το κακό προηγούμενο: Ο πρίγκιπας έχει εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη στη Βρετανία με εφημερίδες που τις κατηγορεί ότι χρησιμοποιούσαν αθέμιτα μέσα για να στοχοθετήσουν τον ίδιο και την οικογένειά του.
  • Ξύπνησαν μνήμες: Ο πρίγκιπας έχει μιλήσει πολλές φορές για τον θυμό που του προκαλεί η αδιάκριτη εισβολή του Τύπου στην προσωπική ζωή του και κατηγορεί τα MME για τον θάνατο της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνας, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, αφού η λιμουζίνα της καταδιώχθηκε από παπαράτσι, το 1997.
4

Στις Κάννες για το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

  • Η υποδοχή στον Τζόνι Ντεπ: Θερμή υποδοχή επιφύλαξε το κοινό στον διάσημο ηθοποιό Τζόνι Ντεπ στην πρεμιέρα της ταινίας «Jeanne Du Barry» κατά την έναρξη του φεστιβάλ των Καννών.
  • Από το Άμστερνταμ ως το γουέστερν του Αλμοδόβαρ: Tο ντοκιμαντέρ «Occupied city» του Στιβ Μακ Κουίν, το «Τέρας» του Χιροκάζου Κόρε-Εντα αλλά και μια μικρού μήκους ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ και μάλιστα γουέστερν, δίνουν το δικό τους ποιοτικό χρώμα.
  • 10+1 ταινίες που αξίζει να (ξανα)δείτε: Με αφορμή το 76ο Φεστιβάλ απαριθμούμε 10+1 ταινίες που έχουν βραβευτεί στο παρελθόν και που, ακόμα κι αν τις έχετε δει, αξίξει σίγουρα να τις ξαναδείτε. Όλη η λίστα ΕΔΩ.
5

Στον τελικό του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι

  • Την αποκαθήλωσε με… «τεσσάρα»: Έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Μπερνάρντο Σίλβα, η Μάντσεστερ Σίτι «αποκαθήλωσε» με τον πλέον εμφατικό τρόπο (4-0) την κάτοχο του τρόπαιου, Ρεάλ Μαδρίτης και «τσέκαρε» το δεύτερο «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Champions League.
  • Το «στοίχημα» του Γκουαρντιόλα: Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, έχοντας ήδη κερδίσει το τρόπαιο δύο φορές με τη Μπαρτσελόνα (2009 και 2011), έχει τονίσει επανειλλημένα ότι η παρουσία του στο τιμόνι της Σίτι θα κριθεί στο Champions League και με έναν τελικό σε επτά χρόνια, το ρεκόρ του δεν το λες και… κολακευτικό.
  • Και τώρα η Ίντερ: Ο μεγάλος τελικός θα λάβει χώρα ανάμεσα στην Σίτι και την Ίντερ  στις 10 Ιουνίου στο στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
myavis.gr
Ό,τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει
Το podcast του Βήματος εμβαθύνει καθημερινά με ρεπορτάζ και ανάλυση στις σημαντικότερες ειδήσεις