Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται ότι σκότωσαν έναν 52χρονο ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στους δύο κατηγορούμενους, 40 και 42 ετών, από την Αρμενία, ασκήθηκε την Κυριακή 14/5 ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Χθες διενεργήθηκε και η νεκροψία νεκροτομή στον 52χρονο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης που έδειξε πως ο άνδρας κατέληξε μετά από ισχαιμία του μυοκαρδίου κατά τη διάρκεια της διακομιδής του στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο αναφέρει το voria.gr.

Tο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου όταν τα αδέλφια λογομάχησαν με το θύμα επειδή τάιζε αδέσποτα ζώα, έξω από την επιχείρησή του. Από μαρτυρίες προκύπτει πάντως ότι είχαν προηγηθεί στο παρελθόν καβγάδες μεταξύ τους, καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία του γραφείου τελετών στην περιοχή. H μια κουβέντα έφερε την άλλη, οι δράστες επιτέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον 52χρονο, ασκώντας βία σε βάρος του, με τον ίδιο να χάνει τη ζωή του κατά τη διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο.

«Δεν το ήθελαν»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορός τους, τα δύο αδέρφια δεν είχαν πρόθεση να σκοτώσουν τον 52χρονο. Ισχυρίζονται ότι όλα ξεκίνησαν όταν κλώτσησαν ένα πλαστικό πιατάκι με υπολείμματα φαγητού που είχε τοποθετήσει το θύμα και άρχισαν να εκτοξεύονται βρισιές και από τις δύο πλευρές.

Εκείνη την στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, έφτασε στο σημείο η μητέρα τους, η οποία έβρισε και ίδια το θύμα, και τότε ξέφυγε η κατάσταση. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 52χρονου απέδωσαν το έγκλημα «στην κακιά στιγμή».