Η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» βάλλοντας κατά όλων των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων που συμμετείχαν στο debate, για τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τις προγραμματικές θέσεις του κόμματός της και το όραμά της εάν καταφέρει να μπει στη Βουλή.
«Μια χαρά τους βόλεψε να είναι μεταξύ τους στο debate – Δεν είπαν λέξη για την θέση των γυναικών, αρνήθηκαν να συμμετάσχω»
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε αρχικά πως της αρνήθηκαν να συμμετάσχει στο debate των πολιτικών αρχηγών.
«Εσείς δεν φοβηθήκατε να με φωνάξετε, στο debate οι 6 αρχηγοί δεν ήθελαν την μία και μοναδική γυναίκα αρχηγό κόμματος. Έκανα επίσημη αίτηση και στη διακομματική και στους 6 πολιτικούς αρχηγούς, και δεν θέλανε, θέλανε να τα πουν μεταξύ τους, σε αυτή την παρωδία. Δεν υπάρχει κανόνας, ότι σε debate πρέπει να συμμετέχουν μόνο κοινοβουλευτικά κόμματα. Αντίθετα η «Πλεύση ελευθερίας» είναι στα κόμματα που με βάση τη νομοθεσία και την πρόσφατη υπουργική απόφαση, έπρεπε να είναι στο τραπέζι μαζί με τα 6 κόμματα. Δεν υπάρχει κανόνας ότι πάνε μόνο οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Απλά έχουν κάνει ένα «καρτέλ» ότι «εμείς ήμασταν στη Βουλή, εμείς θα ξαναείμαστε». Αυτό λέει πολλά και για τη μεταξύ τους σχέση. Παριστάνουν ότι συγκρούονται και μεταξύ τους τα βρίσκουν, και για τα μικρότερα κόμματα που δήθεν αντιπολιτεύονται, αλλά μια χαρά τους βόλεψε να είναι μεταξύ τους σε μία προβλέψιμη διαδικασία», είπε αρχικά.
Τη σεξιστική συμπεριφορά την έχω βιώσει και ως Πρόεδρος της Βουλής
«Τη σεξιστική συμπεριφορά την έχω βιώσει και ως Πρόεδρος της Βουλής, όταν αντιτάχθηκα στο 3ο μνημόνιο και όλοι μαζί τα βρήκανε και κάνοντας πολύ χυδαίες επιθέσεις, bullying και σεξιστικές επιθέσεις προς το πρόσωπό μου, και προσπαθούσαν να με αποτρέψουν. Εδώ εν προκειμένω έχουμε το φοβερό φαινόμενο, μετά από όλη τη συζήτηση που έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια για το bullying, την κακοποίηση των γυναικών, την έμφυλη βία, για τη θέση τω ν γυναίων και την ισότητα, και ενώ τους είδαμε να περηφανεύονται για το πόσες γυναίκες έχουν βάλει στα ψηφοδέλτια, δεν ήθελαν, η μοναδική γυναίκα αρχηγός κόμματος που συμβαίνει να είναι και η πρόεδρος του πρώτου σε δύναμη κόμματος που δεν είναι στη Βουλή και του μόνου που έπρεπε να είναι στο συγκεκριμένο τραπέζι δεν ήθελαν να γίνει αυτό. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να μην πουν λέξη για τις γυναίκες επί 3 ώρες, για την έμφυλη βία, για τις κακοποιήσεις γιατί τους απασχολούσαν άλλα πράγματα», συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Είμαστε σε κατάσταση αισχρής διακυβέρνησης τουλάχιστον 8 χρόνια»
Και πρόσθεσε: «Και οι 3 θα ήταν σε μία δύσκολη θέση. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλη την κοινωνία και δεν βλέπουμε τους ανθρώπους ως δεξαμενές. Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες, στους πολίτες που είναι απογοητευμένοι, που δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές, που τους έστειλε με την πολιτική του και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ στην αποχή και στην αυτοεξαίρεση. Λέμε ότι η «Πλεύση Ελευθερίας, η αντιπολίτευση που δεν έχει υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια. Εκτιμώ ότι κανείς δεν μας ήθελε γιατί θα αναδεικνύαμε τι θα μπορούσε να έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε κοινοβουλευτικό, αντιπολιτευτικό επίπεδο. Είμαστε σε αυτή την κατάσταση αισχρής διακυβέρνησης στη χώρα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τουλάχιστον 8 χρόνια, δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ούτε ο κ. Τσίπρας έκανε αντιπολίτευση ούτε οι υπόλοιποι οι οποίοι παρίστανται εθιμοτυπικά, μόνο όταν είναι να μιλήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων τους ή ο ίδιος ο βουλευτής του κάθε κόμματος».
Ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη
Για τα άδεια έδρανα της Βουλής, είπε πως, «Ξέρετε πόσες φορές έχω ανέβει ως Πρόεδρος της Βουλής και έχω αντικρίσει άδεια έδρανα και έχω πει «καλημέρα σας, όταν έρθουν οι βουλευτές θα κάνουμε διαδικασία». Και πόσες φορές ως απλή βουλευτής να βλέπω άδεια έδρανα στη Βουλή να ψηφίζονται ρυθμίσεις που επηρεάζουν την ζωή τω ν ανθρώπων. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη – Έχει αφήσει τη χώρα σε κατάσταση ακραίας γραφειοκρατίας»
Μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για τις προγραμματικές θέσεις της «Πλεύσης Ελευθερίας», αλλά και για τα προγράμματα των άλλων κομμάτων.
Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεγελαστεί
«Τα προγράμματα των άλλων κομμάτων δεν έχουν καμία σημασία, σημασία έχει το τι κάνουν. Για το τι κάνουν έχουν δώσει και ο ένας και ο άλλος ισχυρότατα δείγματα γραφής. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Ο κ. Μητσοτάκης έχει τεράστια ευθύνη για το γεγονός ότι σε μία περίοδο κατά την οποία δόθηκαν πολλά κονδύλια για την δημόσια υγεία, εκείνος δεν τα διέθεσε προκειμένου να ενισχυθεί το αποδεκατισμένο σύστημα υγείας. Ουσιαστικά αφήνει την δημόσια υγεία σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Έχει ευθύνη για την κατάσταση του κράτους που εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνθήκη ακραίας γραφειοκρατίας. Το δυστύχημα, το έγκλημα των Τεμπών αναδεικνύει πόσο ψευδεπίγραφα είναι τα συνθήματα για το ψηφιακό κράτος, την αναβάθμιση. Είμαστε εγκαταλελειμμένοι στο «πάμε και όπου βγει». Και τα παιδιά σε αυτό εγκαταλείφθηκαν που έχασαν τη ζωή τους», υπογράμμισε.
«Μπροστά στον κ. Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας»
«Με τον κ. Μητσοτάκη βιώνουν το αδιέξοδο οι συμπολίτες μας, που τους παίρνουν τα σπίτια. Μπροστά στον κ. Τσίπρα ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας. Ποιος θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία; Ο Τσίπρας που μας έριχνε χημικά στα Ειρηνοδικεία, όταν αποτρέπαμε τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας; Ο Τσίπρας που επέβαλε στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και ασκούσε διώξεις με ιδιώνυμο έγκλημα. Για την συνολικότερη εικόνα, ο Τσίπρας, ιδιωτικοποίησε την ΔΕΗ και τώρα παριστάνει ότι κάνει αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού», πρόσθεσε η επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας».
«Ντροπή στον κ. Τσίπρα που λέει ότι θα περιορίσει τα funds με πράξη νομοθετικού περιεχομένου – Είναι αντιδημοκρατικό»
Για τους πλειστηριασμούς και τα funds, επεσήμανε πως «είναι ντροπή του που λέει ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πάει να τα καταργήσει γιατί προσπαθεί πάνω στον πόνο τρων ανθρώπων να νομιμοποιήσει μία αντιδημοκρατική διαδικασία που είναι η ΠΝΠ. Πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι να νομιμοποιεί η κυβέρνηση και όχι η Βουλή. Αυτό με τα funds θα έπρεπε να έχει αντιμετωπιστεί από τον κ. Μητσοτάκη με νομοθέτημα. Από το 2018 κάναμε αιτήσεις ακύρωσης κατά των πλειστηριασμών, και συζητήθηκε αυτή η αίτηση ακύρωσης στις 28 Φλεβάρη, και στις 2 Μάρτιου έγινε διπλή συνεδρίαση στο Συμβούλιο Επικρατείας. Υπερασπιστήκαμε την δίκη αυτή μαζί με τον πατέρα μου, και ζητήσαμε από το Συμβούλιο Επικρατείας να προστατεύσει την πρώτη κατοικία των ανθρώπων από τους πλειστηριασμούς και τα funds».
Τι προτείνει η «Πλεύση Ελευθερίας»;
«Εάν είμαστε στη Βουλή θα πρέπει να υπάρξει διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων ανθρώπων, που συνδέονται με την πανδημία και τα μνημόνια, καθώς οι τράπεζες έχουν αποζημιωθεί γι΄ αυτά τα δάνεια και με τις ανακεφαλαιοποιήσεις και με τη συνολική απόσβεση»,
»Κατάργηση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Με νόμο θα γίνει αυτό. Η αντιπολίτευση μπορεί να καταθέσει πρόταση νόμου και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τη συζητήσει. Άρα να μην παριστάνουν οι αντιπολιτεύσεις ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, υπάρχουν οι διαδικασίες και οι δικλείδες ασφάλειας.
Θα είμαστε η ζωντανή αντιπολίτευση, θα είμαστε παρόντες και ξύπνιοι στα έδρανα της Βουλής», πρότεινε κλείνοντας η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.