Μόλις λίγα 24ωρα έχουν μείνει πριν από την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής (21/5) και πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν ή έχουν επιλέξει να μη στηρίξουν κάποιο «παραδοσιακό» μεγάλο κόμμα. Άλλωστε, και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά στην αδιευκρίνιστη ψήφο και στους αναποφάσιστους, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιλογή των πολιτών μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Τα 36 κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές
Κόμματα
1) ΣΥΡΙΖΑ
2) ΚΚΕ (μ-λ)
3) ΟΚΔΕ
4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ
5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
7) ΚΙΝΗΜΑ 21
8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ
9) ΝΙΚΗ
10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ
11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ
12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ
13) ΟΑΚΚΕ
14) Μ-Λ ΚΚΕ
15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ
17) ΤΟΛΜΑ
18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ
20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ
21) ΚΟΤΕΣ
22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
23) SOCIAL
24) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
26) ΕΑΝ
27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Συνασπισμοί κομμάτων
1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ
7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
8) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α
Μεμονωμένοι υποψήφιοι
1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ
Πού ψηφίζω
Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δημοσιεύσει τη λίστα με τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.
Με την εισαγωγή προσωπικών τους στοιχείων εδώ, οι ψηφοφόροι μπορούν να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν. Αρκεί να συμπληρωθούν τα πεδία «Επώνυμο», «Ονομα», «Ονομα Πατέρα», «Ετος Γέννησης», «Ονομα Μητέρας» (προαιρετικό), ή μόνο τα πεδία Ε.Ε.Α. και Επώνυμο
Το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε και τα τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού. Δείτε τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού εδώ, ακολουθώντας αντίστοιχη διαδικασία.
Οι Έλληνες του εξωτερικού θα προσέλθουν στις κάλπες το Σάββατο 20 Μαΐου. Οι 22.816 ομογενείς των οποίων εγκρίθηκαν οι αιτήσεις θα ψηφίσουν σε 99 εκλογικά τμήματα που συγκροτήθηκαν σε 35 χώρες. Σημειώνεται πως για την συγκρότηση εκλογικού κέντρου σε μια πόλη, προϋπόθεση ήταν η εγγραφή τουλάχιστον 40 εκλογέων.
Οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστώσουν κάποιο λάθος, το υπουργείο ζητά από τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες δημοτικές αρχές.