Καιρός: Χαρακτηριστικό οι νεφώσεις – Που θα βρέξει

Άστατος αναμένεται και αύριο ο καιρός στη χώρα μας με νεφώσεις και βροχές

Αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, είναι τα συστατικά που συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα, σύμφωνα και με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Συγκεκριμένα, για τη Θεσσαλονίκη αναμένονται σήμερα αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές, με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί και το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί τρία με τέσσερα μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να μην ξεπεράσει τους 22 βαθμούς κελσίου, ενώ το χαμηλότερο τοποθετείται στους 13 βαθμούς κελσίου.

Αντίστοιχος αναμένεται σήμερα ο καιρός και στη Μακεδονία και τη Θράκη. Αρχικά, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και βαθμιαία το φαινόμενο θα εκδηλωθεί και στη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις τρία με τέσσερα μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 10 έως και 23 βαθμούς κελσίου. Σημειώνεται ότι στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αστατος και αύριο ο καιρός

Άστατος αναμένεται και αύριο ο καιρός στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αύριο στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα, αναμένονται αύριο αραιές νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα είναι παροδικά πιο πυκνές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στη Μακεδονία και το βράδυ στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΜΥ για αύριο ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί τέσσερα με έξι μπορφόρ και στο Ιόνιο τοπικά επτά έως οκτώ μποφόρ. Στα ανατολικά, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, τρία με πέντε μποφόρ.

Πάντως, παρά τη αστάθεια του καιρού αύριο στη χώρα μας, η θερμοκρασία ωστόσο αναμένεται να σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 26 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς κελσίου.

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.