Σε 14 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε η Stephanie Melgoza, φοιτήτρια από το Ιλινόις, που έκατσε μεθυσμένη πίσω από το τιμόνι και σκότωσε την 43χρονη Andrea Rosewicz και τον 55χρονο Paul Prowant, έξω από το μπαρ Full Throttle στην πόλη Πεόρια.

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, το οποίο τραβήχτηκε από την κάμερα που έφερε πάνω του ένας αστυνομικός, δείχνει τη νεαρή γυναίκα να γελάει κατά τη διάρκεια του αλκοτέστ, λίγα λεπτά αφού παρέσυρε και σκότωσε τον άνδρα και την γυναίκα, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο της.

Το όριο του αλκοόλ στο αίμα της ήταν τρεις φορές πάνω από το νόμιμο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της New York Post. «Σας είπα, είναι δύσκολο. Θα προτιμούσα να κάνω το τεστ περπατήματος» διαμαρτύρεται καθώς ο αστυνομικός της ζητάει να ακολουθήσει ένα φως με τα μάτια της στον τόπο του δυστυχήματος, που έγινε στις 10 Απριλίου 2022.

Σε πλάνα από την κάμερα σώματος του νοσοκομείου OSF St. Francis λίγο μετά το ατύχημα, η Melgoza -η οποία ήταν τότε 23 ετών φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Bradley- φαίνεται να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι δύο άνθρωποι είναι νεκροί από δική της υπαιτιότητα. Περνάει αρκετά λεπτά τραγουδώντας και χορεύοντας πάνω στο εξεταστικό τραπέζι προτού ρωτήσει τον αστυνομικό αν μπορεί να πάρει πίσω το αυτοκίνητό της για να προλάβει να πάει στο μάθημα την επόμενη μέρα.

«Θα πας φυλακή, δεν έχεις εγγύηση, σκότωσες δύο ανθρώπους απόψε. Δεν νομίζω ότι το καταλαβαίνεις αυτό. Σκότωσες δύο ανθρώπους απόψε» ακούγεται να της λέει.

«Δεν έχω πιει ξανά από εκείνη τη μέρα»

Στη δίκη της η νεαρή γυναίκα εξέφρασε με δάκρυα τα μάτια τη μεταμέλειά της για τις πράξεις της.

«Λυπάμαι πολύ για όλα και δεν θα κάνω ποτέ, μα ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Δεν έχω πιει από εκείνη την ημέρα. Δεν σκοπεύω να ξαναπιώ ποτέ. Θέλω να προσπαθήσω να κάνω κάτι καλό, να μπορέσω να κάνω τη διαφορά, να μιλήσω γι’ αυτό και να προειδοποιήσω τους άλλους για τους κινδύνους που συνεπάγεται το ποτό» είπε.