Εκλογές 2023: Το χωριό που δεν θα πάει στις κάλπες

Γιατί αποφάσισαν οι κάτοικοι να απέχουν στις εκλογές - «Δεν έχει εμφανιστεί κανείς από κανένα κόμμα» λέει ο πρόεδρος του χωριού.

Υπάρχει ένα ολόκληρο χωριό στην Ηλεία που δεν πρόκειται να πάει να ψηφίσει στις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης. Αυτό το χωριό είναι το Λευκοχώρι. Γιατί όμως οι κάτοικοι δεν θα πάνε να ψηφίσουν;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN οι κάτοικοι έχουν βρει τον μπελά τους, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, με απανωτά περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων. Όπως λένε υπάρχουν ομάδες ατόμων που δρουν παραβατικά και κλέβουν ό,τι βρουν (ακόμα και κότες και αβγά). Μάλιστα η σταγόνα στο ποτήρι ήταν το πανηγύρι που έγινε πριν λίγες μέρες, με τους κατοίκους να επιστρέφουν στα σπίτια τους και να τα βρίσκουν παραβιασμένα, ακόμα και με σπασμένες πόρτες.

Έτσι πήγαν στο τοπικό συμβούλιο και πήραν την απόφαση να απέχουν μαζικά από τις εκλογές αν δεν διορθωθεί η κατάσταση. Πέρσι μάλιστα είχαν ζητήσει να παρθούν μέτρα για ληφθούν μέτρα για την εγκληματικότητα, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν για λίγες μέρες κάποια περιστατικά και μετά να φύγουν.

Ο πρόεδρος του Λευκοχωρίου Θανάσης Δρούλιας λέει: «15 φορές, 18 φορές (τα έχουν διαρρήξει), του πήραν και τα καλοριφέρ, τα ξήλωσαν. Είναι οι γνωστοί άγνωστοι. Το Τμήμα όσες φορές έχουμε πάει λέει ότι αδυνατεί γιατί δεν έχει προσωπικό. Ένα περιπολικό για να πηγαίνει από τη Βάρδα έως τη Γαστούνη. Μέχρι 1η Μαΐου ερχόντουσαν οι πολιτικοί κάθε μέρα, τώρα δεν έχει εμφανιστεί κανείς από κανένα κόμμα».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.