Αύξηση της διαφοράς μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, καθώς η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου για τις προσεχείς εκλογές.

Συσπείρωση για ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές – Δεν καταγράφει δημοσκοπική άνοδο το ΠΑΣΟΚ

Άνοδο των ποσοστών τους καταγράφουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς πλησιάζουμε προς την ημερομηνία των εκλογών, συγκριτικά με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις της ίδιας εταιρείας, την ίδια ώρα που το ΠΑΣΟΚ δεν καταφέρνει να καταγράψει δημοσκοπικά κέρδη, καταγράφοντας σταθερό ποσοστό.

Αναλυτικά τα ποσοστά που καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα:

Μεγάλη διαφορά για τη Νέα Δημοκρατία στην παράσταση νίκης

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, εκεί η Νέα Δημοκρατία καταγράφει μεγάλη διαφορά, καθώς το 70% των ερωτηθέντων απαντάει πως πιστεύει πως εκείνη θα είναι το πρώτο κόμμα στις προσεχείς εκλογές, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 20%.

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί πως η χώρα πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση

Προς τη λάθος κατεύθυνση θεωρεί η πλειοψηφία των ερωτηθέντων πως πηγαίνει η χώρα, καθώς αυτό απαντάει το 54%, ενώ προς τη σωστή το 39%. Την ίδια ώρα υπάρχει και ένα 5% που θεωρεί πως η χώρα δεν κατευθύνεται ούτε προς τη σωστή ούτε προς τη λάθος κατεύθυνση. Βέβαια το ποσοστό που απαντάει «προς τη λάθος κατεύθυνση» είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με τον Μάρτιο, όταν στον απόηχο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών το 68%  των ερωτηθέντων είχε δώσει ανάλογη απάντηση.

Η ακρίβεια το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι πολίτες θεωρούν ως σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας την ακρίβεια, με την οικονομία να ακολουθεί. Αρκετά πιο πίσω βρίσκονται η διαφθορά και η ασφάλεια.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όσον αφορά την καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, με 37% έναντι 22% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.