Mετά την ολοκλήρωση του debate των πολιτικών αρχηγών, η Ράνια Τζίμα εμφανίστηκε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Mega με παρουσιάστρια τη Νίκη Λυμπεράκη, στην οποία έγινε και η πλήρης αποτίμηση της τηλεμαχίας.
Η Ράνια Τζίμα ήταν μία από τους έξι δημοσιογράφους που συμμετέχουν στο debate και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, καθώς τα σχόλια του των χρηστών του Twitter ήταν διθυραμβικά.
«Αυτό που έγινε απόψε ήταν ακριβώς αυτό που ήθελαν τα κόμματα. Αν τα κόμματα ήθελαν κάτι άλλο, θα είχαμε ένα άλλο ντιμπέιτ» είπε αρχικά η Ράνια Τζίμα σε έναν πρώτο απολογισμό της τηλεμαχίας. Δεν ήθελαν οι πολιτικοί αρχηγοί έναν πιο ανοιχτό διάλογο. Αν τον ήθελαν, θα τον είχαμε» υπογράμμισε.
«Αλλα τους ρωτούσαμε, άλλα απαντούσαν, οπότες δεν έχουν δικαίωμα να την λένε στους δημοσιογράφους» είπε ενώ πρόσθεσε ότι έκοβαν τις λέξεις για να προλάβουν τις ερωτήσεις. «Δεν είναι κανονικό πράγμα αυτό» τόνισε.
Και πρόσθεσε: Δηλαδή, συγγνώμη… Είπαν στους δημοσιογράφους «ελάτε εδώ, κάντε δεύτερη και τρίτη ερώτηση». Κάποια στιγμή λέει ο κ. Ανδρουλάκης πως «κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή». Και μένουμε άναυδοι οι δημοσιογράφοι! Κοιταζόμαστε μεταξύ μας, δίπλα μου ήταν ο Παναγιώτης Στάθης και ακριβώς παραδίπλα ο Αντώνης Σρόιτερ. Σκουντάω, δεν μας έπιαναν εκείνη την ώρα οι κάμερες, λέω «παιδιά, θα κάνουμε κάτι; Θα πούμε κάτι;». Με βλέπει ο Κουβαράς και μου γνέφει «δεμένα τα χέρια μου». Δηλαδή βγαίνει ένας πολιτικός αρχηγός και λέει για τις υποκλοπές ότι κάποιος πρέπει να πάει φυλακή και δεν μπορούσαμε να τον ρωτήσουμε ποιον εννοεί» είπε η δημοσιογράφος.
«Αν διακόψεις εκείνη τη στιγμή κινδυνεύεις να είσαι αντιθεσμικός. Δεν υπήρχε καμία απολύτως πιθανότητα, έτσι κι αλλιώς, να μας δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα. Δηλαδή δεν διέγνωσα κάποια χαραμάδα για συνεργασία παρακάτω. Αλλά αυτό δεν ξέρω αν έχει και καμία σημασία. Δεν επρόκειτο δηλαδή να το δούμε αυτό στο ντιμπέιτ» πρόσθεσε η κυρία Τζίμα.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «οι συνάδελφοι ήταν όλοι εξαιρετικοί. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το ντιμπέιτ κατάλαβαν ότι υπήρχε πρόθεση από τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Την επόμενη φορά θα ήταν καλό και οι δημοσιογράφοι να έχουν λίγο λόγο στον τρόπο με τον οποίο θα δουλέψουν, όχι τίποτα άλλο, γιατί την επόμενη ημέρα τα ακούμε κιόλας και τα ακούμε για πράγματα τα οποία δεν έχουμε ορίσει».