Αισθητή θα είναι σήμερα Τετάρτη 10 Μαΐου η πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του Mega, Χριστίνα Ρήγου. Από νωρίς το πρωί βρέχει στα κεντρικά και βόρεια της χώρας – Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, με τις βροχές να είναι μικρής έντασης, «ποτιστικές», όπως τις χαρακτήρισε η μετεωρολόγος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα: στους 18 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, στις 24 στις υπόλοιπες περιοχές και χωρίς κρύο στα νοτιότερα. Οι βοριάδες στα 4-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδική συννεφιά μέχρι το μεσημέρι και πιθανότητα να «ρίξει μερικές ψιχάλες», σύμφωνα με τη Χριστίνα Ρήγου. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου και βοριάδες μέχρι 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές το πρωί που σταδιακά θα εξασθενήσουν, το θερμόμετρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς και οι άνεμοι έως 5 μποφόρ.

Αύριο Πέμπτη 11/5 το σκηνικό του καιρού θα είναι παρόμοιο, με συννεφιές και βροχές από τα δυτικά σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία στους 18 βαθμούς κεντρικά και βόρεια, 22-23 στις υπόλοιπες περιοχές. Από Παρασκευή θα δούμε περισσότερο ήλιο και λιγότερες βροχές, με άνοδο της θερμοκρασίας.