Ενώπιον εισαγγελέα θα βρεθούν σήμερα (9/5) οι δύο νεαροί που χθες συνελήφθησαν με κινηματογραφικό τρόπο, πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα στην οδό Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων από την Πυροσβεστική διαπιστώθηκε ότι σε ταράτσα παρακείμενου κτηρίου κινούνταν δύο άτομα με κουκούλες. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ τα δύο άτομα προκάλεσαν την πυρκαγιά, όταν κατά τη διάρκεια δημιουργίας γκράφιτι στην ταράτσα του κτηρίου, πήρε φωτιά ένας μουσαμάς.

Τα δύο άτομα τράπηκαν σε φυγή και τότε ξεκίνησε μία καταδίωξη, με αποτέλεσμα οι δράστες, προκειμένου να ξεφύγουν από τις Αρχές, να πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα και να πετάνε αντικείμενα σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους.

Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στην ταράτσα και ο ένας από τους κουκουλοφόρους πήδηξε και βρέθηκε στην οροφή του πυροσβεστικού οχήματος. Και ενώ όλα έδειχναν πως η σύλληψη του ήταν θέμα λεπτών, ξαφνικά ο κουκουλοφόρος με ένα σάλτο πήδησε από το όχημα και τράπηκε σε φυγή μπροστά στα έκπληκτα μάτια των αστυνομικών και των περαστικών.

Ο άλλος κουκουλοφόρος ήταν στο καμπαναριό του ιερού ναού του Αγίου Μηνά απ’ όπου μάλιστα πέταγε αντικείμενα σε αστυνομικούς και Αρχές. Τελικά πείστηκε να παραδοθεί μετά από συνομιλία με τον πατέρα Διονύσιο. Κατεβαίνοντας από το καμπαναριό έπεσε στην αγκαλιά του.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία μάσκα με μορφή κόμικ, τέσσερις μαρκαδόροι υπογραφής, τρεις αναπτήρες, ένα κουτί σπίρτα και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Σε βάρος των δύο 21χρονων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για εμπρησμό κατά συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.