Εκτός λειτουργίας φαίνεται ότι ήταν τις τελευταίες επτά μέρες τα φανάρια στο σημείο που χθες σκοτώθηκε η 12χρονη, στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης στην Καλλιθέα, όταν όχημα που οδηγούσε ένας 32χρονος την παρέσυρε, πετώντας της αρκετά μέτρα μακριά.

«Είναι χαλασμένα τα πεζοφάναρα. Τα δύο, εκτός από το οπτικό σήμα είχαν και βομβητή για τους πεζούς, οι βομβητές δεν λειτουργούν καθόλου, στον παράδρομο της Θησέως και στην οδό Σπάρτης. Μέσα σε δύο λεπτά διήρκεσε η επισκευή των πεζοφάναρων, δεν λειτουργούσαν εδώ και επτά μέρες» είπε στο Action 24 ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαριάς.

Ο 32χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα. Αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα αν και φως στο τι ακριβώς συνέβη αναμένεται να ρίξει το υλικό από τι κάμερες ασφαλείας. Η 12χρονη σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της 14χρονης αδερφής της, που παραμένει σε κατάσταση σοκ.

Όπως μετέδωσε χθες (8/5) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το κορίτσι έχασε τη ζωή του μόλις 150 μέτρα μακριά από το σπίτι της.