Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα, πτώση και βροχές από αύριο

Έως τους 26 βαθμούς το θερμόμετρο στην Αττική - Έρχονται βροχές και καταιγίδες αύριο που θα διαρκέσουν όλη την εβδομάδα - Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 8 βαθμούς.

Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα (8/5) ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με το σκηνικό να αλλάζει από αύριο Τρίτη 9/5 με πτώση του υδραργύρου και βροχές, που θα διατηρηθούν όλη την εβδομάδα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου, η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με βροχές το μεσημέρι στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλή για την εποχή, με το θερμόμετρο να φτάνει σε κάποιες περιοχές στα βόρεια της χώρας ακόμα και τους 27 βαθμούς. Στα νησιά του Αιγαίου 23-26 βαθμοί και οι άνεμοι 4-6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία στους 14-26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές τα ξημερώματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι 2-4 μποφόρ.

Από αύριο το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από τη βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν υψηλές. Αισθητή θα είναι η πτώση την Τετάρτη 10/5, με το θερμόμετρο να πέφτει κατά βαθμούς και βροχές να σημειώνονται στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια της Ελλάδας. Το ίδιο σκηνικό θα υπάρχει όλη την εβδομάδα, με θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.