Σε ρυθμούς στέψης βρίσκεται το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο σχεδιασμός της τελετής έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε να συνδυάσει την παράδοση με τον πολυπολιτισμικό και πολυθρησκευτικό χαρακτήρα της σύγχρονης Βρετανίας.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, έχει ζητήσει να ακουστεί ελληνορθόδοξη μουσική και να τονιστεί το στοιχείο της Κοινοπολιτείας.

Το κέντημα του παραπετάσματος που θα καλύψει το Θρόνο της Στέψης αναπαριστά ένα δέντρο με 56 φύλλα, μέσα στα οποία έχουν κεντηθεί τα ονόματα των ισάριθμων χωρών της Κοινοπολιτείας, μεταξύ των οποίων και της Κύπρου.

Ως φόρο τιμής στην ελληνική καταγωγή του πατέρα του, Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο, ο βασιλιάς Κάρολος ζήτησε να συμπεριληφθεί στην τελετή ελληνορθόδοξη μουσική. Το σύνολο των επτά Ελλήνων ιεροψαλτών από τη Βρετανία και την Ελλάδα θα διευθύνει ο ιδρυτής του συνόλου Δρ Λίγκας, μεταξύ άλλων επίτιμος καθηγητής μουσικής στο UCL, ερευνητής στο Κέιμπριτζ και αναγορευθείς Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος το 2018 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.