Καιρός: Αίθριος με ηλιοφάνεια – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Μικρή βελτίωση του καιρού σήμερα Σάββατο - Πού θα εκδηλωθούν βροχές

Σήμερα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, καθώς τα φαινόμενα θα είναι αρκετά εξασθενημένα, ο ήλιος θα κάνει και πάλι την εμφάνισή του και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, με βελτίωση του καιρού στο νησί από το απόγευμα.

Στα νησιά του Αιγαίου αναμένεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις, που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με μεγάλα διαστήματα με ήλιο στα ηπειρωτικά. Όμως τις μεσημβρινές ώρες, σε ορεινές περιοχές θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες, οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν. Αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο, πλησιάζοντας για λίγες μέρες τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στους 23-25 βαθμούς οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά και έως 20-22 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη. Στο Ιόνιο σε ήπιες εντάσεις 3 -4 μποφόρ. Στο Αιγαίο όμως θα φυσάει ισχυρός βοριάς, με ένταση 5-7 μποφόρ. Στις Κυκλάδες, αλλά κυρίως στην Κρήτη, θα φτάσει μέχρι και 8 μποφόρ.

Στην Αττική τοπική συννεφιά αναμένεται τις πρωινές ώρες, αλλά ο καιρός κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι αίθριος στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15-23 βαθμούς, με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6, στα ανατολικά 7 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά, και το βράδυ κατά τόπους θα πυκνώσει. Πιθανόν το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα γύρω ορεινά, λόγω περιορισμένης αστάθειας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.