Ηνωμένο Βασίλειο-Charts : Οι πιο αμφίρροπες μάχες για το Νούμερο 1 των singles

Όταν η πρώτη θέση κρίθηκε στο νήμα των πωλήσεων

Την προηγούμενη εβδομάδα, στα Official Charts του Ηνωμένου Βασιλείου ο Calvin Harris και η Ellie Goulding έφθασαν στο νούμερο 1 των singles με το «Miracle», αφήνοντας τον ανερχόμενο αμερικανό τραγουδιστή David Kushner και την πρόσφατη επιτυχία του «Daylight», στο νούμερο 2, με διαφορά μόλις 267 αντιτύπων μεταξύ των δύο κομματιών.

Η διαφορά ουσιαστική είναι μηδαμινή, αλλά σίγουρα δεν είναι το μοναδικό ντέρμπι που έχει ζήσει, στα 68 χρόνια ιστορίας του, το Επίσημο Chart του Ηνωμένου Βασιλείου. Ειδικότερα από το 1994 – όπου τα εβδομαδιαία τσαρτ και τα στοιχεία πωλήσεων καταγράφονται ψηφιακά και πιο ολοκληρωμένα (καταγράφοντας το 99,9% των σινγκλς που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο) – υπήρξαν μερικοί πολύ αμφίρροποι αγώνες για το νούμερο 1, που αξίζει να τους θυμηθούμε.

All Saints – Never Ever Vs. Bamboo – Bamboogie (1998)

Διαφορά πωλήσεων: 557 αντίτυπα

Μετά από διαδρομή εννέα εβδομάδων στο Top 10 για να διεκδικήσουν το πρώτο τους σινγκλ Νούμερο 1, οι All Saints κέρδισαν την πρώτη θέση από τους Bamboo, η επιτυχία των οποίων ήταν, έτσι κι αλλιώς, βραχύβια.

Timbaland – The Way I Are Vs. Kate Nash – Foundations (2007)

Διαφορά πωλήσεων: 16 αντίτυπα

Στο νήμα ο Timbaland με το «The Way I Are», άφησε πίσω του την Kate Nash, η οποία την έκτη εβδομάδα παραμονής στα charts, κατόρθωσε να φθάσει έως το νούμερο 2.

Boyzone – You Needed Me Vs. Geri Halliwell – Look At Me (1999)

Διαφορά πωλήσεων: 748 αντίτυπα

Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη ενός boyband. Παρά όλα τα σημάδια που έδειχναν ότι η Geri κατευθύνεται προς το πρώτο της Νούμερο 1 ως σόλο

καλλιτέχνης με το «Look At Me», έχασε την ευκαιρία, με 142.153 πωλήσεις έναντι 142.901 του Boyzone.

Nelly Furtado – Maneater Vs. Sandi Thom – I Wish I Was A Punk Rocker (2006)

Διαφορά πωλήσεων: 186 αντίτυπα

Το ντεμπούτο σινγκλ της Sandi Thom δεν έφθασε ποτέ εξαιτίας του «Maneater» της Nelly για μόλις 186 αντίτυπα

Mike Posner – I Took A Pill In Ibiza Vs. Lukas Graham – 7 Years (2016)

Διαφορά πωλήσεων: 261 πωλήσεις

Το σόουλ-ποπ συγκρότημα Lukas Graham από την Δανία, δεν τα πήγε άσχημα αλλά η πρώτη θέση στα σινγκλς πήγε στον Mike Posner μόνο με 216 συνδυασμένες πωλήσεις.

Eminem – Like Toy Soldiers Vs. Elvis Presley – Are You Lonesome Tonight; (2005)

Διαφορά πωλήσεων: 969 αντίτυπα

Θυμάστε όταν όλα τα σινγκλ Νούμερο 1 του Έλβις (18, για την ακρίβεια) επανεκδίδονταν μία φορά την εβδομάδα κάθε εβδομάδα από τις αρχές του 2005; Πολλοί καλλιτέχνες πάλεψαν να ανταγωνιστούν τη δύναμη των τσαρτ του Βασιλιά καθώς όλοι βρέθηκαν στο Top 5, αλλά ένας καλλιτέχνης που (μόλις) κατάφερε να τον νικήσει στην κορυφή ήταν ο Eminem με το «Like Toy Soldiers» (sampling του «Toy Soldiers» της Matika, 1989).

O Eminem

Example – Stay Awake Vs. Maroon 5 – Moves Like Jagger (2011)

Διαφορά πωλήσεων: 266 αντίτυπα

Ο βρετανός ράπερ/τραγουδιστής Example, έφθασε στο δεύτερο νούμερο 1 σινγκλ του, τον Σεπτέμβριο του 2011, για 266 αντίτυπα.

Orson – No Tomorrow Vs. Chico – It’s Chico Time Vs. Black Eyed Peas – Pump It (2006)

Διαφορά πωλήσεων: 334 αντίγραφα μεταξύ των κορυφαίων 3 σινγκλς

Οι πωλήσεις μουσικής μειώθηκαν σημαντικά το 2006, αλλά αυτό το Top 3, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Το αμερικανικό ποπ – ροκ συγκρότημα Orson έφθασε στο Νούμερο 1 με το ντεμπούτο του σινγκλ «No Tomorrow», με μόλις 329 αντίτυπα μπροστά από τον Chico, ενώ οι Black Eyed Peas ήταν πίσω του με μόλις πέντε πωλήσεις διαφορά.

Drake – God’s Plan Vs. Rudimental – These Days (2018)

Διαφορά πωλήσεων: 937 πωλήσεις

Η βρετανική drum and bass μπάντα Rudimental, πέρασε επτά συνεχόμενες εβδομάδες στο νούμερο 2, βρίσκοντας στο νούμερο 1 τον Drake.

O Drake

Saint Jhn – Roses Vs. The Weeknd – Blinding Lights (2020)

Διαφορά πωλήσεων: 210 πωλήσεις διαγραμμάτων

Η διαμάχη για το Νούμερο 1 μεταξύ του Saint Jhn και του Weeknd, ολοκληρώθηκε με νικητή τον πρώτο, αφού έμεινε στο top 100 για 11 εβδομάδες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.