Αύξηση της διαφοράς μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Ιnterview που δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα ανακάμπτει περιορίζοντας τις απώλειες που είχε μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Η διαφορά των δύο κομμάτων, σύμφωνα με τις μετρήσεις της ίδιας εταιρίας ήταν 3,6 τον Μάρτιο λίγο μετά το δυστύχημα. Ένα μήνα πριν, τον Φεβρουάριο ήταν 6,7 μονάδες. Ένα από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης είναι η μείωση του ποσοστού των αναποφάσιστων που μειώνεται στο 8,7%, από το 15,3% τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 32,3% (από το 31,2% της δημοσκόπησης του Απριλίου) έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ (από 26,2%). Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανεβαίνει στο 9,8% (από 9,2%), το ΚΚΕ βρίσκεται στο 6,3% (από 6,7%), η Ελληνική Λύση στο 3,8% (από 4%), ενώ το ΜέΡΑ25 είναι σταθερό στο 4%.

Για πρώτη φορά το κόμμα του Κασιδιάρη -οι «Έλληνες για την Πατρίδα»- με ποσοστό 3% (από 2%) φαίνεται ότι οριακά μπαίνει στη Βουλή και ακολουθεί η Εθνική Δημιουργία με 1,9% (από 1,7%). Στην περίπτωση των επαναληπτικών εκλογών το προβάδισμα της ΝΔ αυξάνεται και φτάνει τις 7 μονάδες. Ειδικότερα, η ΝΔ στις επαναληπτικές κάλπες είναι στο 35,2% (από το 32,3% της πρώτης Κυριακής) και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 28,1% (από το 26%).

Στην παράσταση νίκης,  οι περισσότεροι -ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα ψηφίσουν- εκτιμούν ότι θα βγει πρώτο και θα κερδίσει τις εκλογές, το κυβερνών κόμμα ανοίγει την ψαλίδα στο 4,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, οι ψηφοφόροι εμφανίζονται διχασμένοι για το σχήμα της κυβέρνησης που θα προκύψει, καθώς το 48% επιθυμεί αυτοδύναμη και το 46% κυβέρνηση συνεργασίας. Αξιοπρόσεκτο είναι ότι το 48% είναι μεγαλύτερο ποσοστό από το 32,3% της πρόθεσης ψήφου που λαμβάνει η ΝΔ, κάτι που υποδεικνύει ότι την αυτοδυναμία δεν την προτιμούν μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ, αλλά και ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων.