Ανυπολόγιστες ζημιές σε σπίτια και καστασήματα προκλήθηκαν χθες τη νύχτα μετά από μεγάλη έκρηξη που αναστάτωσε την περιοχή του Νέου Ηρακλείου. Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Ηρακλείου, από την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την Βορείου Ηπείρου.

Επί τόπου το ΤΕΕΜ

Επί τόπου βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που αναζητούν στοιχεία για τα αίτια και για το κάτα πόσον μπορεί να οφείλεται σε βομβιστική ενέργεια.

Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές , η έκρηξη έγινε στις 03.30 σήμερα Παρασκευή, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε καφετέρια Take Away, η οποία βρίσκεται στο ισόγειο διπλοκατοικίας, και η οποία είχε πριν λίγες ημέρες κάνει εγκαίνια.

Η καφετέρια έχει καταστραφεί και μοιάζει σαν να έχει βομβαρδιστεί, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στον υπερκείμενο όροφο.

Η έκρηξη ήταν τέτοιας έντασης που το ωστικό κύμα προκάλεσε τη θραύση των τζαμιών σε διπλανή διπλοκατοικία αλλά και σε πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν τόσο σφοδρή που τραντάχτηκαν τα σπίτια σε μεγάλη ακτίνα. Επιπλέον, σχηματίστηκε σύννεφο καπνού ενώ έγινε αισθητή ακόμα και στη Μεταμόρφωση.