Καυτό ερώτημα παραμένει για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα αλλά και για τους έλληνες ψηφοφόρους το τι τελικά θα κρίνει ο Αρειος Πάγος αναφορικά με τη Συνταγματικότητα της καθόδου του Ηλία Κασιδιάρη στις εκλογές με το «Εθνικό Κόμμα Ελληνες»  στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαϊου.  Η συνταγματικότητα του κόμματος αυτού αναμένεται ότι θα κριθεί  από τον Αρειο Πάγο, στις 2 Μαϊου.

Ωστόσο, η κρίσιμη απόφαση του Αρείου Πάγου περί της συνταγματικότητας του κόμματος Κασιδιάρη, μπορεί να μη χρειαστεί να εκδοθεί καθώς ήδη υπάρχει ένα πρώτο «μπλόκο» για το «Εθνικό Κόμμα Ελληνες» το οποίο θα κριθεί σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο και δεν αφορά την Συνταγματικότητά του.  Αφορά στην προσφυγή που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος «Έλληνες» Δημήτρη Μιχάκη με την οποία ζητά να απαγορευθεί η χρήση της επωνυμίας «Ελληνες» από το κόμμα Κασσιδιάρη.

Η προσφυγή Μιχάκη κατά του κόμματος Κασιδιάρη

Ο κ. Μιχάκης ζητά ακόμη να αφαιρεθεί η επωνυμία «Ελληνες» από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όπου αλλού έχει αναρτηθεί ή δημοσιευθεί από το κόμμα του καταδικασμένου για «συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή» Ηλία Κασιδιάρη και με ανακοίνωσή του στα μέσα ενημέρωσης να αναγνωρίζει ότι το κόμμα Ελληνες υφίσταται από το έτος 2012 με ιδρυτή τον Δημήτρη Μιχάκη.

Στην περίπτωση που ο Αρειος Πάγος απορρίψει την προσφυγή Μιχάκη, τότε,  στις 2 Μαΐου θα κληθεί το αρμόδιο τμήμα του να κρίνει τη Συνταγματικότητα του κόμματος του καταδικασθέντα και εγκλείστου για «συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή».

Η δεύτερη κρησάρα για το Εθνικό Κόμμα Ελληνες

Την ίδια ημέρα και ανεξαρτήτως του τι θα γίνει με το κόμμα Κασιδιάρη στη σημερινή συνεδρίαση του Αρείου Πάγου, οι Ανώτατοι Δικαστές θα πρέπει να εκτιμήσουν αν το πολιτικό διαζύγιο Κασιδιάρη –  Κανελλόπουλου είναι υπαρκτό ή πρόκειται για έναν τακτικισμό για την περίπτωση που τελικά ο Αρειος Πάγος «μπλοκάρει»  το κόμμα Κασιδιάρη από την εκλογική διαδικασία. Από την πρώτη στιγμή έχουν υπάρξει υποψίες ότι  τελικά η μη πολιτική συνεργασία Κανελλόπουλου – Κασιδιάρη  δεν ήταν παρά ένας τακτικός ελιγμός. Εκτιμάται δηλαδή ότι τελικά η συνεργασία δεν επιτεύχθηκε προκειμένου στην περίπτωση που αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη από τις εκλογές, τα στελέχη του και οι ψηφοφόροι του να «στεγαστούν» στο «ΕΑΝ» του Αναστασίου Κανελλόπουλου.

Το όνομα και το σύμβολο «έκοψε» το  κόμμα Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου από τις προσεχείς εκλογές

Με μια αντίστοιχη προσφυγή σαν αυτήν του Μιχάκη που θα εξεταστεί σήμερα,  «κόπηκε» χθες, από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου, το κόμμα Μπογδάνου – Εμφιετζόγλου. Ο λόγος ήταν το σύμβολο και το όνομα του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» το οποίο κατόπιν της απόφασης αυτής δεν έχει τη δυνατότητα να να κατέλθει στις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» -ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ» στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος- Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο ίδιος ο Μπογδάνος, σχολιάζοντας την απόφαση σε τηλεοπτική συνέντευξη, μίλησε για πολιτικό διωγμό και πραξικοπηματική απόφαση ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί σε ψηφοδέλτια άλλου κόμματος προκειμένου να λάβει μέρος στις εκλογές ως απλός υποψήφιος.

«Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους» έγραψε ο ίδιος, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στα «μαχαίρια» η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου

Και ενώ η συμμετοχή του κόμματος Εμφιετζόγλου – Μπογδάνου κρίθηκε και εκκρεμεί η συμμετοχή των κομμάτων Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου, ένα ακόμη κόμμα που ανήκει ξεκάθαρα στον εθνικιστικό χώρο – και όλα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας – βρίσκεται «εν μέσω θυέλλης».

Η κίνηση Βελόπουλου να τοποθετήσει τρεις από τους βουλευτές του σε διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες από αυτές στις οποίες εκλέχθηκαν υπό το φόβο της αποστασίας τους και της προσχώρησής τους στη Νέα Δημοκρατία, έχει προκαλέσει φοβερή κρίση στα εσωτερικά του κόμματος, στο παρά πέντε της εκλογικής διαδικασίας.

Εξ αιτίας της εξέλιξης αυτής ήδη αποχώρησαν από το κόμμα ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία Αλεξοπούλου ενώ ακολούθησαν απίστευτες καταγγελίες και κατάθεση μηνύσεων, καταστάσεις που δείχνουν ξεκάθαρα ότι το κόμμα Βελόπουλου βρίσκεται σε κρίση στην πιο ακατάλληλη στιγμή για την πορεία του.