Η 24χρονη από το Βελεστίνο που ασπάστηκε το Ισλάμ μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» του MEGA τόσο για το περιστατικό ξυλοδαρμού από τον πατέρα της όσο και για την απόφασή της να ασπαστεί τον Ισλαμισμό.
Η 24χρονη που σπουδάζει και ζει στο Νιουκάστλ της Αγγλίας αποφάσισε πριν από ένα χρόνο να ασπαστεί το Ισλάμ. Η απόφασή της αυτή προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειάς της, με τον 50χρονο πατέρα της να προχωρά σε ξυλοδαρμό όταν εκείνη αρνήθηκε να αφαιρέσει τη μαντίλα της.
«Η αλήθεια είναι ότι οι συνθήκες που είμαστε είναι πολύπλοκες, χαρακτηρίζονται από πολύπλοκα συναισθήματα, οπότε δεν θέλω να εστιάσουμε πολύ στον θύτη, γιατί γράφονται κάποιοι τίτλοι μετά», ήταν η παράκληση της νεαρής γυναίκας στον αέρα του «Πάμε Δανάη!».
Η 24χρονη υποστήριξε πως παρά τα όποια συναισθήματα έχουμε απέναντι σε κάποιο πρόσωπο, εκείνο που προέχει είναι να πράξουμε όταν νιώθουμε πως καταπατούνται τα δικαιώματά μας.
«Ήθελα να πω ότι ανεξαρτήτως ποια συναισθήματα μας δένουν με ένα άλλο άτομο, οφείλουμε αυτομάτως όταν καταπατούνται κάποια ανθρώπινα δικαιώματά μας, να κάνουμε αυτό που πρέπει, ανεξαρτήτως των συναισθημάτων που έχουμε. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε ομάδα, μπορεί να είναι συγγενείς, μπορεί να είναι φίλοι. Οφείλουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για το κοινό καλό, και για το θύμα και για τον θύτη, γιατί όταν ο θύτης έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του συνειδητοποιεί τον κοινωνικό του ρόλο και τον ρόλο του προς τον πλησίον του», δήλωσε.
Η αναζήτηση
«Ήταν μία αναζήτηση που διήρκησε ένα χρόνο περίπου. Ήταν οι εμπειρίες που μου συνέβαιναν, αλλά πριν από αυτό είχα μία έκθεση μέσω της θέσης μου στο πανεπιστήμιο. Είχα έκθεση σε διάφορες κουλτούρες ανθρώπων και στην Αγγλία είναι πιο πολυπολιτισμική η κοινωνία σε σχέση με την Ελλάδα. Είχα μία έκθεση σε διάφορες κουλτούρες και ανθρώπους από διάφορες χώρες. Συνάντησα το φαινόμενο του ανθρωπομορφισμού», δήλωσε και συμπλήρωσε πως ο καθένας ακολουθεί εκείνο που θέλει εφόσον δεν καταπατά τα δικαιώματα των άλλων.
Σχετικά με την υποδεέστερη θέση των γυναικών στο Ισλάμ η ίδια απάντησε πως υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση και πως είναι οικονομικοί και κοινωνικοί οι παράγοντες εκείνοι που δημιουργούν αυτές τις αντίξοες συνθήκες σε κάποιες χώρες της Ασίας και όχι η θρησκεία, την οποία εκμεταλλεύονται.
Όσον αφορά τη σχέση με τον πατέρα της, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια και τρεις μήνες φυλάκισης χωρίς αναστολή, δήλωσε πως δεν είναι σωστό να αναφερθεί, καθώς ο θύτης δεν ήταν παρών στη συζήτηση, οπότε δεν μπορεί να εκφέρει τη δική του γνώμη.