Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Κρυφή αποζημίωση από ΜΜΕ – Ο Χάρι συνεχίζει τη μάχη

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποζημιώθηκε κρυφά από Μέσο της αυτοκρατορίας Μέρντοχ ενώ ο Χάρι βρίσκεται στις δικαστικές αίθουσες

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται εδώ και καιρό ότι η βασιλική οικογένεια είναι εγκλωβισμένη σε μια παγίδα συμβιβασμού με τα ταμπλόιντ μέσα ενημέρωσης. Στο ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, τόσο εκείνος όσο και η Μέγκαν μίλησαν για το πώς κυνηγήθηκαν από το συγκεκριμένο είδους Τύπου, ενώ το παλάτι δεν έκανε καμία προσπάθεια να περιορίσει το γεγονός. Πέραν αυτού, στο βιβλίο του «Spare», και σε συνεντεύξεις γύρω από αυτό, ο Χάρι έχει κατηγορήσει την Καμίλα ότι διέρρευσε ιστορίες για εκείνον προκειμένου να διώξει τη προσοχή από πάνω της και να αποκαταστήσει όσο γίνεται τη φήμη της.

Τον περασμένο μήνα, καθώς ο Χάρι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την News Group Newspapers, που δημοσιεύουν τη Sun, ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν προχωρήσει σε μυστικό συμβιβασμό με την εταιρία για υπόθεση υποκλοπής δεδομένων από τα κινητά της.

Αν και η News Group το αρνείται και λέει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, ο Χάρι αυτή την εβδομάδα επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο: σύμφωνα με τον ίδιο, το 2020 ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ πληρώθηκε με ένα «πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό» από τον μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοκ για να διευθετήσει εξωδικαστικά μια αντίστοιχη υπόθεση.

Βέβαια, η Guardian αναρωτιέται πως εάν αυτό αληθεύει, γιατί ο Ουίλιαμ θα χρειαζόταν ένα «πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό»; Σε όλες τις στερήσεις που βιώνει λόγω του ρόλου του – της ιδιωτικής ζωής, της αυτοδιάθεσης – σίγουρα το μόνο πράγμα που δεν του λείπει είναι τα χρήματα.

Ωστόσο, ο Χάρι έκανε λόγο για μυστική συμφωνία μεταξύ της βασιλικής οικογένειας και «ανώτερων στελεχών» της εταιρείας του Μέρντοκ πριν το 2012. Στο πλαίσιο αυτής της φερόμενης συμφωνίας, οι πρίγκιπες θα καθυστερούσαν τις νομικές κινήσεις κατά του ομίλου των εφημερίδων και σε αντάλλαγμα θα δέχονταν μία συγγνώμη από τον όμιλο.

Ο Χάρι είπε ότι η βασιλική οικογένεια προέβη σε εκείνη τη συμφωνία αφότου σημαδεύτηκε από την υπόθεση «Tampongate», στην οποία η Sun εξασφάλισε μια ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα, ενώ το ζευγάρι είχε σχέση, τη δεκαετία του 1980.

Η «αυτοκρατορία» των μέσων ενημέρωσης του Μέρντοκ θέλει να αποφύγει άλλη μια δικαστική υπόθεση υψηλού ενδιαφέροντος, λίγες εβδομάδες μετά την καταβολή περισσότερων από 700 εκατ. δολ. για τη διευθέτηση υπόθεσης δυσφήμισης στις ΗΠΑ εναντίον του Fox News. Εάν ο Χάρι κερδίσει στην ακροαματική διαδικασία αυτής της εβδομάδας εναντίον της εταιρείας του Μέρντοχ, τότε αναμένεται να διεκδικήσει αποζημίωση που θα υπερβαίνει τις 200.000 λίρες.

Οι δικηγόροι της βασιλικής οικογένειας σημείωσαν στο δικαστήριο ότι η News UK εμπλέκεται εδώ και χρόνια σε πρακτικές «εσκεμμένης απόκρυψης, καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων, συγκάλυψης και ψευδών αρνήσεων ακόμη και ενόρκως».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.