Η παρουσία του καταδικασμένου για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στην πολιτική σκηνή της χώρας συνοδεύτηκε από λεκτική και σωματική βία, με πληθώρα περιστατικών να αμαυρώνουν την Βουλή και τη δημοκρατία συνολικά.

Ο Κασιδιάρης, ανακοίνωσε την Τέταρτη, την κάθοδό του στις προσεχείς εκλογές με το κόμμα «Έλληνες». Το απόγευμα μάλιστα το «κόμμα Κασιδιάρη» καταθέτει αίτηση στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου, η οποία αναμένεται να μην εγκριθεί καθώς, με βάση τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, απαγορεύεται η κάθοδος στις εκλογές υποψηφίων που έχουν ακόμη και πρωτόδικες καταδίκες για ορισμένα αδικήματα, ανάμεσα στα οποία και εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης.

Ας θυμηθούμε όμως όλα εκείνα τα περιστατικά βαθιάς παρακμής και τις επιθέσεις του Κασιδιάρη σε βουλευτές που «σκοτείνιασαν» το κοινοβούλιο.

Όταν ο Κασιδιάρης χαστούκισε στον αέρα την Λιάνα Κανέλλη

Ήταν 7 Ιουλίου 2012, όταν ο Κασιδιάρης αποκάλυψε πανελλαδικά το πραγματικό του πρόσωπο, καθώς χαστούκισε και γρονθοκόπησε, σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, τη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ενώ προσπαθούσε να υπερασπιστεί τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου που της είχε πετάξει, προηγουμένως, ένα ποτήρι νερό.

Η φραστική επίθεση στην Φωτεινή Πιπιλή

Ηταν 17 Ιανουαρίου 2013 όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τη βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή. Την ώρα που έχει πάρει τον λόγο ο βουλευτής Νίκος Παππάς λέγοντας: «Επιθυμία μας είναι να μην είμαστε εμείς αυτοί που θα δυναμιτίσουμε το κλίμα στη Βουλή», ο Κασιδιάρης απευθυνόμενος στην Φωτεινή Πιπιλή είπε «Κάτσε κάτω, τι μιλάς εσύ, πάλι πιωμένη είσαι;».

Η φραστική επίθεση στον Μάκη Μπαλαούρα

Ήταν 1 Μαΐου 2016, όταν ο Κασιδιάρης επιτέθηκε λεκτικά στον πρόεδρο της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάκη Μπαλαούρα, λοιδορώντας τον τελευταίο. Την ώρα που μιλούσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Τραγάκης, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός, φώναζαν και ζητούσαν τον λόγο «κατά σειρά κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης», με ιδιαίτερα έντονο ύφος. «Μιλάει ο συνάδελφός σας», απάντησε ο κ. Μπαλαούρας με τον Κασιδιάρη φωνάζοντας να ρωτά: «Πόση ώρα θα μιλάει ο συνάδελφος», για να λάβει την απάντηση «όση ώρα θέλω εγώ», με την κατάσταση να ξεφεύγει.

Πέταξε CD στα υπουργικά έδρανα

Ήταν 21 Μαΐου 2016, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης προκάλεσε αντιδράσεις για ακόμα μια φορά στη Βουλή, εκτοξεύοντας CD με τις συμβάσεις του Πολυνομοσχεδίου στα υπουργικά έδρανα με βαρύτατες εκφράσεις και ύβρεις

Επίθεση Κασιδιάρη στον Δένδια

Ήταν 15 Μαΐου 2017, όταν ο Νίκος Δένδιας πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη -την ώρα που μιλούσε- στη Βουλή, πράγμα που πυροδότησε την βίαιη αντίδρασή του τελευταίου.Η ασήμαντη αυτή αφορμή, οδήγησε τον Κασιδιάρη να χειροδικήσει εις βάρος του Βουλευτή της ΝΔ. «Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπεις ότι μιλάω», είπε ο βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά έσπρωξε τον κ. Δένδια με τον προεδρεύοντα Μάκη Μπαλαούρα να φωνάζει την φρουρά για να μεταφέρει τον Κασιδιάρη έξω από την αίθουσα.

Λεκτική επίθεση στην Τασία Χριστοδουλοπούλου

Ήταν 15 Μαΐου 2018, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα εναντίον της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, με πρόσχημα το μεταναστευτικό. Ειδικότερα, κατά την τοποθέτησή του για το νομοσχέδιο για το άσυλο, ο Κασιδιάρης ανέφερε ότι: «Κι εμείς έχουμε δικαίωμα μεθαύριο όταν αναλάβουμε, να βάλουμε την Χριστοδουλοπούλου σε βραχονησίδα, για να υποδέχεται λαθρομετανάστες και όπως θα έρχονται αυτοί και θα την βλέπουν νύχτα, θα λένε τι πράγμα είναι αυτό, θα κάνουν αναστροφή και θα γυρίζουν πίσω και τρέχοντας μέχρι τα βάθη της Μικράς Ασίας. Αυτή τη λύση θα επιβάλλουμε. Θα βάλουμε την Τασία Χριστοδουλοπούλου να τη βλέπουν το βράδυ εκεί σαν σκιάχτρο πάνω σε μια βραχονησίδα και έτσι θα φεύγουν».