Επιχείρηση ξεκίνησε η Αστυνομία στις περιοχές γύρω από το Μενίδι καθώς, μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα, μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο τους, όπου και βρήκαν στην αυλή σχολείου πέντε κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής τα περιστατικά πυροβολισμών στον αέρα είναι συχνά, καθώς στήνονται αυτοσχέδια γλέντια στη δυτική Αττική και κάποιοι βγαίνουν στους δρόμους με τα όπλα στα χέρια και πυροβολούν, αδιαφορώντας για τις συνέπειες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Το Μενίδι και το Ζεφύρι είναι από τις περιοχές που κατέχουν τα πρωτεία στις αδέσποτες σφαίρες, ενώ μία κάτοικος της περιοχής αποκάλυψέ στο MEGA πως μέρα παρά μέρα βρίσκει σφαίρες στην ταράτσα της.

Το περιστατικό αυτό ξυπνάει μνήμες από το 2017 όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από βολίδα πυροβόλου όπλου ο 11χρονος Μάριος, στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. «Εκείνο το βράδυ, 500-600 μέτρα κάτω από το σχολείο του Μάριου, σε συγκεκριμένο σπίτι γινόταν κάποιο γλέντι. Υπήρχαν εκεί αρκετά άτομα που γλεντούσαν και πυροβολούσαν ανεξέλεγκτα. Εκείνο το βράδυ έπεσαν πάνω από 25 σφαίρες. Εκείνο, όμως, που λέει η Αστυνομία είναι ότι έκανε έλεγχο στο συγκεκριμένο σπίτι, στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν κάλυκες, αλλά δεν μπορούν να βρουν το όπλο και οι κάλυκες δεν ταιριάζουν» είχε πει τότε ο πατέρας του παιδιού.