Εσωτερική πληροφόρηση από αστυνομικό φαίνεται πως είχαν τα κυκλώματα που λυμαίνονται στη Μύκονο και είχαν επιδοθεί σε αυθαιρεσίες στο νησί των Ανέμων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιογράφου στο «Βήμα» και στα «Νέα» Βασίλη Λαμπρόπουλου, στο κινητό αστυνομικού φέρεται να εντοπίστηκαν SMS που ειδοποιούσε επιχειρηματίες ότι κλιμάκια των αρχών θα προέβαιναν σε ελέγχους.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει σχηματίσει τα τελευταία 24ωρα δικογραφία σε βάρος του αστυνομικού που υπηρετεί στο νησί, γιατί σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, έστελνε τα επίμαχα μηνύματα σε επιχειρηματίες προειδοποιώντας τος για τους ελέγχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό στο σπίτι του ενώ φαίνεται πως προσπάθησε να το δικαιολογήσει με το γεγονός πως συγγενικό του πρόσωπο είναι τροφοδότης καταστημάτων με ένα συγκεκριμένο προϊόν.
Δεδομένο όμως, θεωρείται το γεγονός πως έχουν βρεθεί στοιχεία πως ειδοποιούσε καταστηματάρχες για επικείμενους ελέγχους από αστυνομικούς και ενεπλάκη σε υπόθεση διαφθοράς.
Ο αστυνομικός είναι από την Βόρεια Ελλάδα ενώ το συγγενικό του πρόσωπο πουλάει ναργιλέδες στα καταστήματα της Μυκόνου.
Η «επιχείρηση Μύκονος» συνεχίζεται
Την ίδια ώρα, η «επιχείρηση Μύκονος» κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών στο νησί συνεχίζεται εντατικά και ήδη τα πρώτα βαριά πρόστιμα επιβλήθηκαν, ενώ δόθηκαν και εντολές κατεδάφισης παράνομων κατασκευών σε γνωστά beach bar.
«Δεν μπορεί να διασύρεται ένα ολόκληρο νησί εξαιτίας ολίγων ξενόφερτων συμφερόντων. Τα αυθαίρετα αυτά δεν έγιναν τώρα ξαφνικά. Έγιναν τα τελευταία 7- 8 χρόνια. Θα έπρεπε να υπήρχε έλεγχος», λέει ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου, Χρήστος Βερώνης.
Δέκα μέρες έχουν διορία οι ιδιοκτήτες πασίγνωστου beach bar στην Ψαρού για να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της απόφασης κατεδάφισης. Οι αιφνιδιαστικές αυτοψίες των επιθεωρητών του υπουργείου Περιβάλλοντος φαίνεται πως έβγαλαν «λαβράκια» καθώς 7 εργάτες πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω τη Μεγάλη Εβδομάδα να χτίζουν την προέκταση ενός οικοδομήματος που στα χαρτιά είχε τακτοποιηθεί από το 2011.
«Από εκεί να καταλάβετε ότι λειτουργεί μια εγκληματική οργάνωση γιατί οι εργοδότες τους παρά τον ντόρο που έχει δημιουργεί, παρά το γεγονός πως βλέπει να ασχολείται ο πρωθυπουργός με την υπόθεση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτοί παρόλα αυτά έστειλαν εργάτες να σηκώσουν αυθαίρετα», λένε κάτοικοι του νησιού.
Οι αυθαίρετες κατασκευές που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν, φέρεται να ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και νέα εισαγγελική παρέμβαση για αιφνίδιους ελέγχους σε αυθαίρετα.