Καιρός: Συννεφιά την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Kατά τη διάρκεια της Τρίτης αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Σε περιοχές όπως η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, λιγότερο η δυτική Πελοπόννησος, κυρίως στα πιο ορεινά, η Μακεδονία και η Θράκη, στο συγκεκριμένο κομμάτι της χώρα κατά διαστήματα θα βρέχει.

Με ευχάριστες θερμοκρασίες θα κυλήσει ο καιρός την Τρίτη χωρίς κατά τα λοιπά να διαφοροποιηθηεί το μοτίβο των προηγούμενων ημερών καθώς θα υπάρξουν  τοπικές διάσπαρτες βροχές σε ορισμένες περιοχές, με κατά τόπους συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια. Σε περιοχές όπως η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, λιγότερο η δυτική Πελοπόννησος, κυρίως στα πιο ορεινά, η Μακεδονία και η Θράκη, στο συγκεκριμένο κομμάτι της χώρα κατά διαστήματα θα βρέχει.

Βροχές ασθενούς ως και μέτριας έντασης και στα βόρεια πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε ηλιοφάνεια, αλλά και διαστήματα αυξημένης συννεφιάς, ενώ αργά το βράδυ βροχές αναμένονται και στο βόρειο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα. Αναμένονται μέγιστες τιμές κοντά στους 23 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια και μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά, έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο νότιοι-νοτιοδυτικοί 3-5 μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο και 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιή συννεφιά θα επικρατήσει στην Αττική αρχικά, η οποία θα πυκνώσει το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Αραιή συννεφιά το πρωί, πιο πυκνή από το μεσημέρι και στη συνέχεια, με τοπικές βροχές μέχρι και αργά το βράδυ. Στα γύρω ορεινά η βροχή θα πέσει με τη μορφή μπόρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-22 βαθμούς Κελσίου, μεταβλητοί οι άνεμοι στο Θερμαϊκό, ασθενείς, 2-3 μποφόρ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.