Δίκη Αλκη: Σήμερα ο τελευταίος μάρτυρας – Απολογούνται οι κατηγορούμενοι

Μετά τις πασχαλινές διακοπές η δίκη του Αλκη Καμπανού συνεχίζεται

Ενώπιον της κρίσης των δικαστών τους βρίσκονται οι 12 κατηγορούμενοι  για τη δολοφονία, με οπαδικά κίνητρα,  του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων λόγω του Πάσχα, η δίκη συνεχίζεται και πάλι σήμερα με την εξέταση ενός τεχνικού συμβούλου, ο οποίος και «κλείνει» τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης. Πρόκειται για μάρτυρα ο οποίος έχει κληθεί να καταθέσει από την πλευρά του τελευταίου εκ των κατηγορουμένων.

Στη συνέχεια σειρά έχουν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών) και ήδη προσωρινά κρατούμενοι για τη δολοφονία του Αλκη οι οποίοι και θα απολογηθούν για τις πράξεις που τους αποδίδονται με το κατηγορητήριο.  Η διαδικασία των απολογιών δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σε μία ημέρα, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες συνεδριάσεων προκειμένου οι κατηγορούμενοι να αναπτύξουν τους ισχυρισμούς τους για το τραγικό γεγονός.

Ο κύκλος των απολογιών κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμος και σημαντικός καθώς ουδείς από τους 12 κατηγορούμενους έχουν παραδεχθεί μέχρι σήμερα ότι χτύπησε τον Άλκη παρά το γεγονός ότι όλοι τους είχαν ομολογήσει  (στις αρχικές τους δηλώσεις κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, πριν από τρεις μήνες) ότι ήταν παρόντες στο αιματηρό επεισόδιο.

Πριν από τη διακοπή του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τις πασχαλινές διακοπές,  είχαν εξεταστεί ως μάρτυρες υπεράσπισης τρεις ιατροδικαστές (Κ. Αποστολίδου, Γρ. Λέων και Δημ. Γαλεντέρης), οι οποίοι αναφερόμενοι στα συμπεράσματά τους από την πραγματογνωμοσύνη που οι ίδιοι διενήργησαν αλλά και μελετώντας την ιατροδικαστική έκθεση και τις φωτογραφίες της δικογραφίας, υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 19χρονου προήλθε από το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία.

Μέσω των δικών τους συμπερασμάτων επιχείρησαν για λογαριασμό των εντολέων τους να αντικρούσουν τα ευρήματα της συναδέλφου τους Λήδας Κοβάτση, η οποία υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση και η οποία έχει εκτιμήσει ότι ο θάνατος του Αλκη Καμπανού που προήλθε από τη συρροή κακώσεων στα κάτω άκρα και το κεφάλι.

Τραγικές φιγούρες κατά τη διάρκεια της τρίμηνης ακροαματικής διαδικασίας οι γονείς του Αλκη Καμπανού οι οποίοι μετά τις καταθέσεις των τριών ιατροδικαστών – τεχνικών συμβούλων των κατηγορουμένων, κατέθεσαν μήνυση σε βάρος τους για ψευδή κατάθεση και απάντηση ενώπιον του δικαστηρίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.