Η ατζέντα της ημέρας: Τι δείχνει η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη εκλογών

1

Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προκήρυξη εκλογών από την Metron Analysis

  • Τι πρέπει να ξέρεις: Το Βήμα της Κυριακής δημοσιεύει σήμερα τα ευρήματα της πρώτης δημοσκόπησης μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών, που πραγματοποίησε η «Metron Analysis».
  • Ποια είναι η εικόνα που δείχνει η έρευνα; Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να κερδίζει το χαμένο έδαφος με ποσοστό που φτάνει στο 33,8%, ενώ ενισχυμένος εμφανίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 26,9%, ωστόσο η ψαλίδα ανοίγει ξανά ανάμεσα στα δυο κόμματα με τη διαφορά στις 6,9 μονάδες.
  • Ποια είναι η αξιολόγηση του Πρωθυπουργού: Σταθερή εμφανίζεται η αξιολόγηση του πρωθυπουργού, καθώς το 54% των ερωτηθέντων έχουν αρνητική γνώμη, με το 38% να κρίνει θετικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κρατώντας τον σε διάφορα από τον Αλέξη Τσίπρα.
2

Χθες η πρεμιέρα για την προεκλογική περίοδο

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Το αίτημα Γεωργούλη για την ασυλία

4

Τριγμοί στο κόμμα Βελόπουλου

  • Τι συνέβη: Αναταραχή εντός της Ελληνικής Λύσης είχαν προκαλέσει δημοσιεύματα, τα οποία υποστήριζαν οτι η Νέα Δημοκρατία έταζε κομματικές θέσεις σε τρεις βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης.
  • Η αντίδραση του Βελόπουλου: Ο Κυριάκος Βελόπουλος θεώρησε το θέμα κάτι παραπάνω από υπαρκτό, για αυτό και παρέπεμψε τους τρεις βουλευτές του στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η οποία αποφάσισε «να κατέλθουν ως υποψήφιοι σε άλλες εκλογικές περιφέρειες και σε δεύτερο χρόνο αναλόγως και της συμπεριφοράς τους, θα μπορούσαν να κατέλθουν ως υποψήφιοι στην εκλογική περιφέρεια της προτιμήσεώς τους».
  • Οι αποχωρήσεις: Δύο εκ των τριών αυτών βουλευτών, ο Αντώνης Μυλωνάκης και η Αναστασία-Αικατερίνη Αλεξοπούλου αποχώρησαν μετά την «τιμωρία». Ο τρίτος, ο Απόστολος Αβδελάς, αποδέχθηκε να είναι υποψήφιος στο νομό Γρεβενών από την Α’ Θεσσαλονίκης.
5

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Το μεγάλο ντέρμπι των play offs της Super League

  • Πότε και πού: Σήμερα στις 21:00 το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, στο «Γ. Καραϊσκάκης». (Cosmote TV).
  • Τι κρίνεται; Για τον Ολυμπιακό σχεδόν τα πάντα αφού θέλει πάση θυσία νίκη για να παραμείνει με αξιώσεις στη διεκδίκηση του τίτλου. Η ΑΕΚ δεν θέλει να χάσει, αλλά ενδεχόμενη νίκη της θα τη φέρει πλέον σε θέση ισχύος ακόμη και σε σχέση με τον Παναθηναΐκό ο οποίος αγωνίζεται μια ώρα νωρίτερα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ.
  • Τι άλλο πρέπει να ξέρεις: Τη βαθμολογία αυτή τη στιγμή. Η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι στους 6 βαθμούς, αφού ο Ολυμπιακός έχει 63 και η ΑΕΚ 69, ενώ στους 69 είναι και ο Παναθηναϊκός και στους 60 ο ΠΑΟΚ.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.