Εκλογές 2023: Ξεκινά η προεκλογική περίοδος – Αύριο στις 11 στην ΠτΔ ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και τυπικά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 21 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 11:00 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και τυπικά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 21 Μαΐου. Αμέσως μετά θα σταλεί δήλωση του Πρωθυπουργού, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει, προ ημερών από την Κέρκυρα, ότι το Σάββατο 22 Απριλίου κλείνει η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος.

«Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο», είχε πει.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Άκης Σκέρτσος – Σύμβουλος η Πελώνη

Στο μεταξύ με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την αρμοδιότητα της δημόσιας ενημέρωσης για την πορεία του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, στη θέση του έως σήμερα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Η έως σήμερα αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναλαμβάνει τη θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και Σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ.


Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.