Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Σάββατο 22 Απριλίου και ώρα 11:00 θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει και τυπικά τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών στις 21 Μαΐου. Αμέσως μετά θα σταλεί δήλωση του Πρωθυπουργού, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει, προ ημερών από την Κέρκυρα, ότι το Σάββατο 22 Απριλίου κλείνει η Βουλή και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος.

«Αναλογιστείτε το αποτύπωμα του έργου που θέτουμε στην κρίση των πολιτών και έγινε την προηγούμενη τετραετία. Μια κυβέρνηση η οποία ποτέ δεν έκρυψε τις αδυναμίες και αναγνώρισε τα λάθη της. Έτσι θα προσέλθουμε στην προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει το Σάββατο», είχε πει.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Άκης Σκέρτσος – Σύμβουλος η Πελώνη

Στο μεταξύ με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, την αρμοδιότητα της δημόσιας ενημέρωσης για την πορεία του κυβερνητικού έργου αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, στη θέση του έως σήμερα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Η έως σήμερα αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, αναλαμβάνει τη θέση Συμβούλου σε Διεθνή Θέματα και Σχέσεις με Διεθνή ΜΜΕ.