Αλέξης Γεωργούλης: Τι θα γίνει με το αίτημα ακρόασης από τις βελγικές αρχές – Ποια η υπερασπιστική γραμμή του

Πώς στήνει τείχος άμυνας ο Γεωργούλης - Το επικοινωνιακό τρικ, οι νέες καταγγελίες και η πλευρά Χρονοπούλου

Με τρεις νέες καταγγελίες αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος ο Αλέξης Γεωργούλης ο οποίος ζητά ακρόαση από τις βελγικές αρχές για την υπόθεση της καταγγελίας της Ελένης Χρονοπούλου που έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα και έντονες αντιπαραθέσεις.

Ο ευρωβουλευτής επιχειρεί να στήσει ένα τείχος άμυνας απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το αίτημα του για ακρόαση από τις βελγικές αρχές το οποίο χαρακτηρίζεται και ως επικοινωνιακό τρικ, με το οποίο θέλει να περάσει το μήνυμα ότι δεν έχει κάτι να κρύψει και να φοβηθεί. Πόσο εύκολο είναι να γίνει αποδεκτό το αίτημα Γεωργούλη; Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί. Φάνηκε αυτό και στην υπόθεση του Qatargate. Ο Ταραμπέλα ζητούσε επανειλημμένα ακρόαση αλλά το αίτημά του δεν γινόταν δεκτό.

Οι τρεις νέες καταγγελίες

Σύμφωνα με το Mega, οι τρεις νέες καταγγελίες θα προέρχονται από εργαζόμενους στο γραφείο του κατά τους πρώτους μήνες της θητεία τους στις Βρυξέλλες.

Η πρώτη υπόθεση σχετίζεται με ασκούμενη στο γραφείο του, η οποία κάνει λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη. Η ίδια φέρεται να είχε τον ρόλο φωτογράφου σε συνεντεύξεις του ευρωβουλευτή σε διεθνή ΜΜΕ, ενώ με την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάζεται σε μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Σύμφωνα με την καταγγελία που είχε κάνει τότε στα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση και άσκηση σωματικής βίας από τον κ. Γεωργούλη σε χώρο εκτός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν υπήρξε συνέχεια καθώς δεν υπήρξε επίσημη καταγγελία στις βελγικές αρχές. .

Η δεύτερη υπόθεση αφορά έναν άνδρα μόνιμο υπάλληλο στο γραφείο του κ. Γεωργούλη. Ο συγκεκριμένος άνδρας κατήγγειλε επιθετική συμπεριφορά απέναντί του και εργασιακό bullying από την πλευρά του ευρωβουλευτή. Και οι δύο έχουν φύγει από το γραφείο του. «Εγώ είδα ότι οι δύο αυτοί υπάλληλοι δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και προσπάθησα να τους απομακρύνω και εκείνοι για λόγους αντεκδίκησης προχώρησαν σε αυτές τις καταγγελίες που δεν ίσχυαν», υποστηρίζει από τη δική του μεριά ο Αλέξης Γεωργούλης. Οι καταγγελίες των δύο δεν έχουν λάβει, μέχρι στιγμής, νομική μορφή.

Υπάρχει και τρίτη περίπτωση που αφορά γυναίκα η οποία αναμένεται να καταγγείλει τον Αλέξη Γεωργούλη για σεξουαλική κακοποίηση και μάλιστα υποστηρίζει πως έχει στοιχεία εις βάρος του. Ωστόσο, τότε έκανε απλή αναφορά και δεν προχώρησε σε επίσημη καταγγελία. Η γυναίκα φέρεται να είναι σε επικοινωνία με δικηγόρο για την υπόθεσή της και για το αν θα πρέπει τώρα να προβεί σε καταγγελίες.

Εάν τα τρία αυτά πρόσωπα προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία εναντίον του, τότε ο Αλέξης Γεωργούλης θα βρεθεί σε δυσχερή θέση.

Η πλευρά Χρονοπούλου

Στο βασικό μέτωπο, αυτό που αφορά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου οι συνήγοροι της διευκρινίζουν ότι η καταγγελία δεν αφορά μόνο σεξουαλική παρενόχληση. «Δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση. Είναι καταγγελία για βιασμό και πρόκληση σωματικής βλάβης. Αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις από τις βελγικές αρχές. Η καταγγέλλουσα είναι ένας δυνατός άνθρωπος και προσπαθεί να αντέξει. Η καταγγελία της έγινε αμέσως, αλλά οι χρόνοι της έρευνας είναι ζήτημα των βελγικών αρχών. Εμείς έχουμε λάβει γνώση του περιεχομένου της δικογραφίας, όμως πρώτα θα κληθεί ο κατηγορούμενος να ενημερωθεί από τον εισαγγελέα και κατόπιν θα λάβουμε εμείς τη δικογραφία», ανέφερε (ΑΝΤ1) ο Σπήλιος Σπηλάκος, εκ των συνηγόρων της κυρίας Ελένης Χρονοπούλου.

Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή

Ο κ. Γεωργούλης δείχνει διάθεση συνεργασίας με τις βελγικές αρχές και ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Γεωργούλης επισείουν ποινή κάθειρξης 10 ετών στο Βέλγιο καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα. Δεν αποκλείεται οι δικηγόροι του να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα του πολιτικού δόλου, της σκοπιμότητας δηλαδή, προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία. Αν δεν τα καταφέρουν όμως η διαδικασία θα περάσει στη βελγική δικαιοσύνη, θα συγκληθεί προδικαστικό συμβούλιο και εκεί θα κληθεί ο ευρωβουλευτής.

Εκτός από την Ελληνίδα δικηγόρο που τον εκπροσωπεί εδώ και 10 χρόνια, ο Αλέξης Γεωργούλης προσέλαβε και δύο από τους πιο διακεκριμένους νομικούς στις Βρυξέλλες Η Olivia Venet, που είναι περιζήτητη ακόμα και σε πάνελ πολιτικών εκπομπών, υπήρξε συνήγορος θυμάτων στην τριπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο του 2016. Ο Cédric Vergauwen είχε αναλάβει το 2015 την υπεράσπιση θύματος βιασμού από Εσθονό αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος είχε καταδικαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη πρόκειται να ζητήσουν από τις βελγικές αρχές να καλέσουν το πελάτη τους για ακρόαση πριν την άρση της ασυλίας του.

Ο Αλέξης Γεωργούλης ετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή με τους δικηγόρους του να δηλώνουν ότι είναι αθώος. Η πλευρά του Αλέξη Γεωργούλη δεν έχει ακόμα πρόσβαση στη δικογραφία, κάτι που μάλλον θα συμβεί την Πέμπτη, όπου θα γίνει η συνάντηση των δικηγόρων του με τις βελγικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι δικηγόροι του πρόκειται να ζητήσουν από τις βελγικές αρχές να καλέσουν τον κ. Γεωργούλη για ακρόαση πριν την άρση της ασυλίας του. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.