«Ντόμινο» εξελίξεων όσον αφορά την υπόθεση του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Κατά πληροφορίες, οι συνήγοροι του δεν έλαβαν το φάκελο με τη δικογραφία στην οποία περιλαμβάνεται η καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, από τη δικαστή στις Βρυξέλλες καθώς αρνήθηκε να τη δώσει λόγω μυστικότητας της διαδικασίας.

«Αν δεν αρθεί η ασυλία, δε θα έχει πρόσβαση στη δικογραφία»

Την εν λόγω εξέλιξη είχε προαναγγείλει λίγη ώρα πριν, μιλώντας στο Mega, o ποινικολόγος Κώστας Ντάλτας ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων πως η δίκη για την υπόθεση θα διεξαχθεί στο Βέλγιο.

«Κάνω έκκληση οι νομικοί, εφόσον είναι αντικείμενο που δεν το γνωρίζουν, να μην το προσεγγίζουν με εικασίες. Έχω δει να υπάρχουν δεδομένα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ευρωπαίος εισαγγελέας δε θα παρέμβει στην υπόθεση αυτήν. Αφορά αυστηρά αδικήματα κατά του προσώπου και των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ. Η δίκη θα γίνει στο Βέλγιο χωρίς καμία αμφιβολία».

Σύμφωνα με τον κ. Ντάλτα, οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργουλή δεν πρόκειται να λάβουν τη δικογραφία, πριν αρθεί η ασυλία του.

«Δεν υπάρχει άρση της ασυλίας, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία. Για να υπάρχει πρόσβαση στη δικογραφία θα πρέπει να προσλάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου για να ασκήσει δικαιώματα. Δεν του δίνουν έγγραφα της δικογραφίας, μπορεί να το κάνουν, αλλά δεν είναι υποχρεωμένοι. Χωρίς να έχει την ιδιότητα του κατηγορουμένου, δεν μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του».

«Είναι αποδεδειγμένο ότι το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας, ο κ. Ντάλτας τόνισε ότι αυτή έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι αποδεδειγμένο χωρίς καμία αμφιβολία ότι το έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το γνωρίζω το όνομα, αν το γνώριζα θα το έλεγα».

Τέλος σημείωσε ότι ο ανακριτής, «έχοντας απέναντί του το κακούργημα του βιασμού, έχει στο μυαλό του την πιθανότητα επιβολής προσωρινής κράτησης».

Πότε έμαθε το αίτημα άρσης της ασυλίας του ο Γεωργούλης

Όπως είπε, η δικηγόρος του Αλέξη Γεωργούλη, Olivia Venet, ενημερώθηκε στις αρχές Απριλίου για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, μετά τις καταγγελίες, ωστόσο κάνει γνωστό ότι δεν έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας.

Η Olivia Venet υπογραμμίζει ότι ο Έλληνας ευρωβουλευτής αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η καταγγέλλουσα είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της από κάθε άποψη» σημειώνει.

Παράλληλα, η δικηγόρος του Έλληνα ευρωβουλευτή υπογραμμίζει ότι ο ίδιος ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή.

«Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό» προσθέτει η δικηγόρος.

«Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα», τονίζεται επίσης.