Η ατζέντα της ημέρας: Καταγγελιών συνέχεια για τον Γεωργούλη

1

Τρεις νέες καταγγελίες σε βάρος του Γεωργούλη

  • Ποιες οι νέες εξελίξεις: Τρεις νέες καταγγελίες εις βάρος του Αλέξη Γεωργούλη έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη της καταγγελίας που έκανε το 2020 η Ελένη Χρονοπούλου για βιασμό και ξυλοδαρμό.
  • Ποιοι τον κατηγορούν: Ο λόγος για δυο γυναίκες και έναν άντρα, εργαζόμενοι στο γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη.
  • Ποιες οι επόμενες κινήσεις του: Οι δικηγόροι του πρόκειται να ζητήσουν από τις βελγικές αρχές να καλέσουν τον κ. Γεωργούλη για ακρόαση πριν την άρση της ασυλίας του. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.
2

Πέρασε η τροπολογία του ΕΛΚ για τον φράχτη - Καταψηφίστηκε το κείμενο

  • Τι ψήφισε η Ευρωβουλή: Υπερψηφίστηκε, χθες, η τροπολογία 49 του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που αφορά την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση υποδομών στα εξωτερικά σύνορα.
  • Γιατί ενδιαφέρει την Ελλάδα: Με την εν λόγω τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο.
  • Ποιο είναι το παράδοξο: Το τελικό κείμενο της Έκθεσης «Κατευθυντήριες γραμμές για τον προϋπολογισμό του 2024 – Τμήμα III» καταψηφίστηκε , ενώ θα τεθεί ξανά υπό επεξεργασία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λαμβάνοντας υπόψιν το υπάρχον κείμενο της τροπολογίας του ΕΛΚ και όχι αυτό με την λεγόμενη «τροπολογία Παπαδημούλη».

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Νέα απόπειρα για 24ωρη εκεχειρία στο Σουδάν

  • Πώς εξελίσσεται η κατάσταση στο Σουδάν: Κατέρρευσε και πάλι η εκεχειρία, χθές, στο Σουδάν, μολονότι τόσο ο στρατός όσο και οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) είχαν ανακοινώσει νωρίτερα ότι θα την τηρήσουν, την στιγμή που χιλιάδες κάτοικοι στο Χαρτούμ, κυρίως γυναίκες με παιδιά, επιχείρησαν να φύγουν, για να γλιτώσουν από τις μάχες.
  • Τι συμβαίνει με τους Έλληνες τραυματίες: Κατόπιν σχετικών οδηγιών του Νίκου Δένδια, το ΥΠΕΞ, μέσω της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να παρασχεθεί άμεσα η καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους δυο Έλληνες τραυματίες που βρίσκονται στο Χαρτούμ
  • Πόσοι είναι οι νεκροί: Ο τραγικός απολογισμός από τις  μάχες που μαίνονται από το Σάββατο έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 270 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει άλλους 2.600, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
4

Το Σάββατο κλείνει η Βουλή - Ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος

5

Τι αλλάζει στα ράφια των Σούπερ μάρκετ για τιμές και ποσότητες

  • Τι αλλάζει: Αλλάζουν οι κανόνες διακίνησης και εμπορίας προϊόντων ώστε να προστατευτούν οι καταναλωτές από πρακτικές παραπλάνησης σε ό,τι αφορά την τιμή και την ποσότητα
  • Πως προστατεύονται οι καταναλωτές: Πλέον ο καθένας θα βλέπει με ευκρίνεια την τιμή ανά μονάδα χωρίς να μπορεί να τον κοροϊδέψει κάποιος με το να μικρύνει ή να μεγαλώσει την συσκευασία.
  • Τι πρέπει να κάνουν οι έμποροι: Η πληροφορία που παρέχεται από τον έμπορο προς τον καταναλωτή σχετικά με την τιμή του προϊόντος που διατίθεται προς πώληση πρέπει να αναγράφεται σε πινακίδες ή ετικέτες ή άλλα αντίστοιχα μέσα πληροφόρησης που είναι τοποθετημένα επί του προϊόντος ή δίπλα σε αυτό με τρόπο που να είναι άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή η σύνδεση μεταξύ της παρεχόμενης πληροφορίας και του προϊόντος.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.