Η υπόθεση Γεωργούλη επαναφέρει στο κυβερνητικό τραπέζι τις σκέψεις για επαναφορά της λίστας και την κατάργηση του σταυρού στις Ευρωεκλογές.
Η ιστορία αυτή δεν είναι καινούργια. Όπως γράφει ο «Βηματοδότης», η πρώτη σκέψη για επαναφορά της λίστας και της κατάργησης του σταυρού στις ευρωεκλογές έγινε τον Ιανουάριο του 2020, όταν ο Λευτέρης Ζαγοράκης διαγράφηκε από τη ΝΔ για δηλώσεις που έκανε για το πρωτάθλημα.
Αλλά η σκέψη αυτή δεν προχώρησε, αφού ο Ζαγοράκης, ένα χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2021 επανήλθε στην ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έκτοτε στο επιτελείο του Μαξίμου έκαναν ασκήσεις επί χάρτου, πως ορισμένα προβεβλημένα άτομα, (όπως ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, τηλεοπτικοί αστέρες) να αποκλείονταν από την εκλογή και τη θέση τους να καταλάβουν χρήσιμα για την κοινωνία (αλλά και για το κόμμα) άτομα.
Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να κάνει αυτές τις αλλαγές, αν και όπως μαθαίνω είχε έτοιμο σχέδιο όχι μόνον για επαναφορά της λίστας, αλλά και για την δημιουργία εκλογικών περιφερειών και για τις ευρωεκλογές. Ουδείς γνωρίζει τον λόγο που δεν το προχώρησε αυτό το σχέδιο, αφού υπήρχαν πληροφορίες ότι το ήθελε και ένα μεγάλο μέρος των κομμάτων της αντιπολίτευσης και έτσι θα περνούσε στη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία με αποτέλεσμα να ισχύσει και στις προσεχείς ευρωεκλογές.
Τώρα με την περίπτωση του Αλέξη Γεωργούλη το σχέδιο επανήλθε στην επικαιρότητα, αλλά πλέον είναι αργά. Δεν υπάρχει Βουλή να το ψηφίσει, τη στιγμή που το Σάββατο διαλύεται επισήμως το Κοινοβούλιο προκηρύσσονται οι εκλογές και αρχίζει η προεκλογική περίοδος.
Εάν θέλετε να κάνουμε έναν απολογισμό για τους Έλληνες ευρωβουλευτές, έχουμε έναν ήδη, τον Λαγό τη Χρυσής Αυγής, στη φυλακή καταδικασμένο για εγκληματικές ενέργειες (ο οποίος όμως εξακολουθεί να εισπράττει τον μισθό του και μέσα στη φυλακή), την Εύα Καϊλή, η οποία προφυλακίστηκε (για τέσσερις μήνες) με την υπόθεση του Qatargate, τον Αλέξη Γεωργούλη που ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του για κακοποιητική συμπεριφορά εναντίον υπαλλήλου της ΕΕ, την άρση ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη, το αίτημα για άρση ασυλίας του Γιώργου Κύρτσου (που ζήτησε ο Αρειος Πάγος και αφορά χρέη ύψους 459.000 ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο0), ενώ παλαιότερα είχαμε και άλλες περιπτώσεις που ζητήθηκε η άρση ασυλίας Ελλήνων ευρωβουλευτών.
Εκ των υστέρων η κυβέρνηση σκέφτεται να τροποποιήσει τον νόμο μετά τις εκλογές. Εάν βεβαίως κερδίσει τις εκλογές και εάν εξασφαλίσει αυξημένη πλειοψηφία βουλευτών για να ισχύσει ο νόμος αμέσως μετά τις εκλογές.