Μπουρλότο στην πολιτική σκηνή έχει βάλει η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. Η αιφνίδια «έξοδός» του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα, μετά το αίτημα για άρση της ασυλίας του που κατέθεσαν οι εισαγγελικές αρχές του Βελγίου έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό.
Ο Αλέξης Γεωργούλης βρίσκεται αντιμέτωπος με καταγγελία για παρενόχληση και κακοποιητική συμπεριφορά, ενώ η διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου, ώς του προσώπου που έκανε τις καταγγελίες σε βάρος του, έχει εντείνει την κόντρα μεταξύ ΠαΣοΚ και ΣΥΡΙΖΑ .
Τι είχε πει για το ελληνικό MeToo
Ο Αλέξης Γεωργούλης είχε μιλήσει πριν δύο χρόνια για το #MeToo, τη σεξουαλική κακοποίηση και την κακοποιητική συμπεριφορά σε χώρους δουλειάς.
Τον Οκτώβριο του 2021, ο Αλέξης Γεωργούλης, είχε μιλήσει στην εκπομπή του MEGA, «Πάμε Δανάη», αναφέροντας μεταξύ άλλων, πως «οι καταγγελίες και το #MeToo υπήρχαν σαν γεγονότα και παλιότερα, τώρα όμως βρήκαν ένα τρόπο να βγουν προς τα έξω ώστε να αντιδράσει η κοινωνία.
»»Δεν έχω βιώσει κάποια κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο. Είναι θέμα εξουσίας. Δεν παίζει ρόλο το αν είσαι ωραίο παιδί ή όχι. Αρνήθηκα προτάσεις. Πιστεύω ότι πλέον θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ελπίζω να μη σταματήσει όλο αυτό».
Πρόσθεσε μάλιστα: «Πρότεινα στο Ευρωκοινοβούλιο να υπάρχει ένα πρωτόκολλο για το πώς ένα σκηνοθέτης, ένας καθηγητής, ή ένας προπονητής πρέπει να διδάσκουν. Δεν είναι μόνο οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις, υπάρχουν και άλλες».
Για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο δουλειάς
Εξάλλου μιλώντας στον Alpha τον Οκτώβριο το 2022, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε δηλώσει: «Αυτό που θα ήθελα στα δύο χρόνια που υπολείπονται, κάποια συγκεκριμένα πράγματα να μπορέσω να τα ολοκληρώσω. Παράδειγμα την κακοποίηση στους χώρους Πολιτισμού.
»Ζήτησα από την επιτροπή cult να μαζέψουμε ανθρώπους από την κοινωνία των πολιτών, να κάνουμε μία συζήτηση και να μιλήσουμε πάνω στο θέμα αυτό.
»Δεν έχω υπάρξει παρών σε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Έτσι όπως ξέρω τον χώρο, κάποιος μπορεί να σου κάνει τη ζωή δύσκολη στο όνομα της καλής επίδοσης».