Καταγγελία για «βαριά ποινικά αδικήματα» σε βάρος του ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, έγινε στις βελγικές Αρχές το 2020 και προσωποποιήθηκε στα μέσα του ίδιου έτους 2020, όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αστυνομικός συντάκτης στο Βήμα και στα ΝΕΑ.

Το θύμα απευθύνθηκε για την περιποίηση των τραυμάτων της σε φαρμακείο. Η φαρμακοποιός ήταν εκείνη που της συνέστησε να απευθυνθεί σε ιατροδικαστή, πράγμα που το θύμα έπραξε με τις πληροφορίες να θέλουν την ύπαρξη ιατροδικαστικής έκθεσης που μιλά μεταξύ άλλων για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η καταγγελία, από μέρους της δικηγόρου, προσωποποιήθηκε στα μέσα του 2020 και μετά από συμμετοχή του ευρωβουλευτή σε καμπάνια υποστήριξης για το κίνημα του #MeToo. Η καταγγέλλουσα τότε θεώρησε υποκριτική την στάση του Αλέξη Γεωργούλη και αποφάσισε να προχωρήσει σε καταγγελία εις βάρος του.

«Ιατρικά έγγραφα επιβεβαιώνουν την καταγγελία»

Για την ύπαρξη ιατρικών εγγράφων που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της δικηγόρου εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη, μίλησε και  η αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα.

«Υπάρχουν παντού αυτά τα αδικήματα και υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Από όσο γνωρίζουμε υπάρχουν και κάποια ιατρικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν την καταγγελία της γυναίκας. Αναμένουμε και εμείς να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι θέμα κομματικής εκμετάλλευσης. Πρέπει να προστατέψουμε αυτή τη γυναίκα. Αυτό που βλέπω στα social media είναι ανθρωποφαγία», τόνισε.