Στη σκιά της πολιτικής θύελλας που έχει ξεσπάσει μετά τις καταγγελίες σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη η χώρα εισέρχεται στην τελική ευθεία προς τις κάλπες. Οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κομματικά επιτελεία μετά την εορταστική ανάπαυλα επιστρέφουν στην κανονικότητα της προεκλογικής περιόδου και σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Η μεταπασχαλινή ατζέντα του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός, συγκαλεί σήμερα τον «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ με αφετηρία την Κέρκυρα, ξεκινά από αύριο Τετάρτη τις νέες προεκλογικές εξορμήσεις.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει, θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, στην οποία θα ανακοινώσει την απόφαση για προσφυγή στις κάλπες.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας αναμένεται να θυροκολληθεί το διάταγμα διάλυσης της Βουλής. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο το κλίμα μοιάζει αλλαγμένο σε σχέση με την περίοδο αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Η ΝΔ φαίνεται να περιορίζει τις απώλειες που είχε και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ κινείται, σταθερά, στη ζώνη των 5 ποσοστιαίων μονάδων. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο στόχος της καταγραφής στην κάλπη της απλής αναλογικής ενός ποσοστού που θα κινείται περί το 33%, δίνοντας ελπίδες αυτοδυναμίας, είναι εφικτός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις εξορμήσεις του στο Λεκανοπέδιο, την Παρασκευή θα μιλήσει στην Καλαμάτα και το Σαββατοκύριακο θα επισκεφθεί τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Στο Λαύριο σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίσει τις περιοδείες του σε περιοχές της Αττικής, οι οποίες παρουσιάζουν μεγάλο εκλογικό ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί σήμερα το Λαύριο και θα ακολουθήσει το μοντέλο της άμεσης επαφής με τους πολίτες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με κατοίκους της περιοχής σε καφετέρια της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου και θα εστιάσει στα ζητήματα της καθημερινότητας. Ο κ. Τσίπρας θα εστιάσει και στην αναγκαιότητα να μην οδηγηθεί η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις. Για αυτό θα υπογραμμίσει θα πρέπει η κάλπη της απλής αναλογικής να αναδείξει την «προοδευτική πλειοψηφία» που θα οδηγήσει στην «πολιτική αλλαγή».

Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να πυκνώσουν αμέσως μετά την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Ο κ. Τσίπρας θα είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα μια κίνηση φόρος-τιμής στον αδικοχαμένο Νεκτάριο Σαντορινιό. Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς αναμένεται να κινηθούν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Το πρόγραμμα Ανδρουλάκη

Περιοδείες σε περιοχές που είναι εκλογικά κρίσιμες για το ΠαΣοΚ, προβλέπει το πρόγραμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Πέραν των επισκέψεων σε περιοχές του Λεκανοπεδίου, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα περιοδεύσει σε Θεσσαλία και Λέσβο, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί το Αγρίνιο.