Angry Birds: Εξαγοράστηκαν από τη Sega έναντι 706 εκατ. ευρώ

Την εταιρεία δημιουργό του Angry Birds, Rovio αγόρασε έναντι 706 εκατ. ευρώ ο ιαπωνικός γίγαντας του gaming, Sega Sammy Holdings.

Η SEGA εξαγόρασε την εταιρία του εξαιρετικά επιτυχημένου franchise Angry Birds.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των βιντεοπαιχνιδιών Angry Birds, Rovio Entertainment με έδρα τη Φινλανδία συμφώνησε να αγοραστεί από τον ιαπωνικό γίγαντα του gaming, Sega Sammy Holdings (μητρική εταιρία της SEGA) έναντι 706 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Rovio το Angry Birds ήταν το πρώτο παιχνίδι για κινητά που κατέβηκε ένα δισεκατομμύριο φορές, ενώ η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει δύο ταινίες Angry Birds.

Η Sega επιδιώκει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της Rovio στα παιχνίδια για κινητά.

Ανακοινώνοντας τη συμφωνία, η Sega είπε ότι η απόφασή της να αγοράσει τη Rovio οφείλεται στην ανάγκη «να ενισχύσει τη θέση της» στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιών.

Ανέφερε δε ότι η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει και να επιταχύνει σημαντικά την παγκόσμια εδραίωση του portfolio παιχνιδιών της Sega. Εξάλλου, εκτιμάται πως η mobile gaming αγορά θα αντιπροσωπεύει το 56% της παγκόσμιας gaming αγοράς μέχρι το 2026 και η Sega θέλει να ενισχύσει τη θέση της στον τομέα αυτό μέσω της εξαγοράς της Rovio.

«Αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ να ανακοινώσω μια τέτοια συναλλαγή με τη Rovio, μια εταιρεία που κατέχει το «Angry Birds», το οποίο αγαπιέται σε όλο τον κόσμο και έχει εξειδικευμένους υπαλλήλους που υποστηρίζουν τις κορυφαίες δυνατότητες ανάπτυξης και λειτουργίας παιχνιδιών για κινητά της εταιρείας», δήλωσε ο Haruki Satomi, διευθύνων σύμβουλος της Sega Sammy Holdings..

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.