Η ατζέντα της ημέρας: Ωρες αγωνίας για τους Ελληνες στο Σουδάν

1

Στη δίνη εμφυλίου το Σουδάν - Αγωνία για τους Έλληνες εγκλωβισμένους

  • Τι συμβαίνει στο Σουδάν; Σημειώνονται ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ του σουδανικού στρατού και παραστρατιωτικών ομάδων. Οι εχθροπραξίες συνδέονται με τη μάχη για την εξουσία εντός της στρατιωτικής ηγεσίας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 56 άμαχοι και έχουν τραυματιστεί 595.
  • Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα; Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο Έλληνες που τραυματίστηκαν στην πρωτεύουσα Χαρτούμ από ρουκέτα, η οποία έπεσε κοντά σε εκκλησία μετά το τέλος της Αναστάσιμης λειτουργίας και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με αναφορές στην εκκλησία παραμένουν εγκλωβισμένοι 15 άνθρωποι μεταξύ αυτών και Έλληνες.
  • Ποιες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών; Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων η οποία βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με τα υπόλοιπα κράτη -μέλη της ΕΕ. Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο επικοινώνησε με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Σουδάν και συμφωνήθηκε η παροχή βοήθειας.
2

Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά και κροτίδες σημάδεψαν και το φετινό Πάσχα

  • Πόσοι είναι οι τραυματίες; Τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν σοβαρά από τις κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης σε Σύμη, Αγκίστρι, Πύλο και Ρόδο.
  • Ποια είναι η κατάσταση των παιδιών; Το 13χρονο αγόρι στη Σύμη, υπέστη μερικό ακρωτηριασμό στα δάχτυλα του δεξιού του χεριού, ενώ τραυματίστηκε και στο πρόσωπο. Ο 14χρονος στο Αγκίστρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα, ακρωτηριασμό όλων του των δαχτύλων στο αριστερό χέρι. Ένας 8χρονος από την Πύλο έχει μεταφερθεί στο Παίδων «Αγία Σοφία».
  • Ποιο είναι το σοβαρότερο περιστατικό; Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε στο Λεωνίδιο. Μια παρέα τριών ανδρών,είχε προμηθευτεί ένα ολόκληρο κουτί με 30 κροτίδες οι οποίες εξερράγησαν ταυτόχρονα. Η κατάσταση του ενός (27 ετών) είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Με βροχές και καταιγίδες η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

4

Γιατί το Νότιο Αιγαίο είναι η μόνη ελληνική Περιφέρεια που αυξάνει τον πληθυσμό της;

5

Ξεκινά μετά το Πάσχα το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στις Στέγες»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.