Τα τελευταία χρόνια αρκετοί νέοι παρακολουθούν σχεδόν κατ’ αποκλειστικά ταινίες και σειρές μέσω δημοφιλών streaming πλατφορμών, όπως το Netflix, το Disney Plus και το Hulu. Πολλοί, αν όχι η πλειονότητά τους, επιλέγουν να δουν ό,τι θέλουν από το smartphone κινητό τους. Έτσι, η τηλεόραση χάνει σταδιακά την κυρίαρχη θέση που κατείχε σ’ ένα νοικοκυριό.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μια τηλεόραση, ειδικά αν πρόκειται για κάποιο νέο μοντέλο, δεν θα βρει θέση στο σπίτι σου. Ό,τι και να λέμε, η θέαση μιας αγαπημένης σειράς ή ενός ντοκιμαντέρ σε μια μεγάλη οθόνη με εξαιρετική ανάλυση και ήχο παραμένει μακράν καλύτερη εμπειρία. Επομένως, έφτασε η ώρα να αντικαταστήσεις την παλιά τηλεόραση που σκονίζεται, να αφήσεις για λίγο το κινητό στην άκρη και να επενδύσεις σε μια καινούργια TV.

Αρχικά, τι ξέρεις για τις νέες τεχνολογίες; Έχεις ακούσει για την τεχνολογία 4K Ultra HD; Εάν όχι, επίτρεψέ μας να σε κατατοπίσουμε. Πρόκειται για για μια από τις πιο προηγμένες αναλύσεις οθόνης που διατίθεται στην αγορά. Θα βρεις και τηλεοράσεις 8Κ αλλά εκεί το κόστος ξεφεύγει. Οι τηλεοράσεις 4k Ultra HD διαθέτουν τετραπλάσιο αριθμό pixel από τις τυπικές τηλεοράσεις HD. Ειδικά εάν στριμάρεις περιεχόμενο που έχει σχεδιαστεί για να παίζει σε 4K ανάλυση, τότε το αποτέλεσμα της εικόνας θα σου κόψει την ανάσα! Θα βρεθείς ο ίδιος πρωταγωνιστής στη δράση. Και μιας και μιλάμε για δράση, το ξέρεις ότι μια τέτοια τηλεόραση θα σου απογειώσει το gaming; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις τις κατάλληλες ίντσες, ανάλογα με το χώρο σου. Με απλά λόγια, αν σκοπεύεις να τη βάλεις στο υπνοδωμάτιό σου, τότε ίσως χρειάζεσαι μια μικρότερη σε ίντσες τηλεόραση σε σύγκριση με αυτή που θα χρειαστείς για το σαλόνι σου.

Ας επιστρέψουμε όμως στις τεχνολογίες. Έχεις ακούσει ποτέ για τις οθόνες OLED; Αυτές οι τηλεοράσεις διαθέτουν βαθύτερα μαύρα χρώματα και φωτεινότερα λευκά. Έτσι, δημιουργούν μια αναλογία αντίθεσης, πραγματικά εκπληκτική! Τα χρώματα είναι τόσο ζωντανά και αληθινά που ειδικά την πρώτη φορά θα νομίζεις ότι παρακολουθείς μπροστά σου την σκηνή μάχης και όχι σε μια οθόνη τηλεόρασης.

Μιας και μιλάμε για ποιότητα εικόνας, αξίζει να γνωρίζεις και για την τεχνολογία HDR. Η τεχνολογία αυτή βελτιώνει περαιτέρω την ποιότητα της εικόνας επεκτείνοντας το φάσμα των χρωμάτων και τα επίπεδα φωτεινότητας. Θα δεις λεπτομέρειες στις πιο σκοτεινές σκιές και τα πιο φωτεινά σημεία που μέχρι σήμερα δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν.

Για το τέλος αφήσαμε το καλύτερο. Τις Smart τηλεοράσεις. Για εσένα που έχεις πάρει πτυχίο στο netflix and chill ή για εσένα που θέλεις να ξεκινήσεις να βλέπεις περιεχόμενο on demand, μια smart τηλεόραση είναι η ιδανική λύση. Για αρχή, ξέχνα το χειριστήριο της παλιάς τηλεόρασης που θύμιζε τούβλο. Δεν χρειάζεσαι πολλά κουμπιά αλλά μόνο τα σημαντικά για μια καλή περιήγηση. Άσε που μια smart τηλεόραση δέχεται πλέον και φωνητικές εντολές. Εσύ μιλάς, διαλέγεις κανάλι, σειρά ή ταινία και η Smart TV σου, υπακούει! Η τηλεόρασή σου συνδέεται πανεύκολα με το Wi-Fi σου ενώ μπορείς να κατεβάσεις και όποια εφαρμογή θέλεις πέρα των δημοφιλών, Youtube, Facebook και άλλων.

Προτείνουμε να επιλέξεις για αρχή μια Smart TV με android λειτουργικό σύστημα. Και αυτό διότι θα σου είναι σίγουρα πιο οικείο, εάν είσαι και χρόνια android smartphone user. Πέρα από το γνωστό περιβάλλον, θα μπορέσεις εύκολα να κάνεις pairing το κινητό σου με την TV. Γιατί να παρακολουθείς π.χ βιντεάκια στο youtube από τη μικρή οθόνη του smartphone σου; Σύνδεσέ το με την TV σου και δες το στη μεγάλη οθόνη της.

Τέλος, αλλά αρκετά σημαντικό, είναι να προσέξεις και τη συνολική συνδεσιμότητα της νέας σου τηλεόρασης. Πέρα από τις θύρες HDMI που επιβάλλεται να έχει, καλό θα ήταν να υπάρχουν USB θύρες, SD Card Slots και Card Reader. Αυτές θα κάνουν ευκολότερη την καθημερινότητά σου κάθε φορά που θα προσπαθήσεις να προβάλλεις στην τηλεόρασή σου τις δικές σου φωτογραφίες και βίντεο.